Nemzetközi foci

Ki nevet a végén?

Ide vezettek a spanyol bajnoki szezon őrült fordulatai: a Barcelona és az Atlético egymás között dönti el a trófea sorsát.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

A La Liga eddigi 37 fordulójából 34 után a két csapat valamelyike állt az első helyen. Szombaton 18 órától immár idénybeli hatodik alkalommal csapnak össze a katalánok és a Matracosok, akiket mindössze három pont választ el egymástól a tabellán. Előbbieken lesz a győzelmi kényszer terhe, a Barcelona ugyanis csak egy győzelemmel érheti utol az Atléticót a tabellán, és az egymás elleni eredménynek köszönhetően a bajnoki cím is az övék lenne (az első bajnokijuk 0-0-val zárult). A madridiaknak egy döntetlen elegendő, és mellettük szól, hogy az eddigi öt mérkőzésükön nem kaptak ki a gránátvörös-kékektől. A hazai pálya előnyét azonban ezúttal a Barca élvezheti.

– A játékosok tudják, mekkora lehetőség ez. Otthon játszunk a bajnoki címért, a közvetlen riválisunkkal, ami jelentősen leegyszerűsíti a képletet” – mondta a minden bizonnyal utolsó mérkőzésére készülő Barca-menedzser, Gerardo Martino pénteken. – Tiszta szívemből kívánom, hogy nyerjük meg ezt az összecsapást az Atlético ellen.

A hét híre a katalánok háza táján egyértelműen Lionel Messi szerződéshosszabbítása: az argentin csillag ennek köszönhetően a legjobban fizetett labdarúgóvá válik. A 26 éves támadó azonban korántsem biztos abban, hogy az esetleges bajnoki címnek köszönhetően sikeresnek lehet nevezni a Barcelona jelenlegi szezonját – persze „nagyszerű lenne” a bajnoki cím, habár „nem biztos, hogy megmentené az idényt”.

A BL-negyeddöntőben búcsúzó, a spanyol kupadöntőt elveszítő Barcelonának már nincs más feladata a nyári szünet előtt, ellenben a Bajnokok Ligája-döntős Atlético Madriddal. Egy hét múlva ugyanis Lisszabonban talán a klubtörténet legfontosabb mérkőzését játsszák a piros-fehérek a városi rivális Real ellen.

– Még tíz napig tart számunkra a szezon. Most viszont minden idegszálunkkal a soron következő bajnokira összpontosítunk – maradt hű a „mindig a soron következő meccs a legfontosabb” taktikájához Diego Simeone, az Atlético vezetőedzője. – Komplikált és kemény feladat vár ránk, de a bajnoki cím megszerzése a célunk. A munka, amit ez a csapat végez, egyszerűen hatalmas.

A Barcelona összesen 23, az Atlético pedig 11 fordulón át (köztük az elmúlt kilenc meccsnap után) vezette az idei spanyol pontvadászatot, amely már rég eldőlhetett volna, apró nüánszoknak köszönhetően azonban végül történelmi, mindent eldöntő összecsapásra kerül sor Barcelonában. Hiszen az nevet, aki utoljára nevet.

Olvasói sztorik