Nemzetközi foci

Gera szerdán visszatérhet

A West Brom vérbeli kiesési rangadót játszik az angol élvonalban; Gulácsi csapata kupadöntőbe juthat.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Rangadó.hu minden héten jelentkezik légiós-körkép rovatával, amelyben a külföldön szereplő honfitársaink teljesítményét összegezzük, illetve a fordulók előtt megnézzük, milyen feladat vár a magyarokra határainkon túl. Alábbi cikkünkben áttekintjük, hogy ezen a héten kik léphetnek pályára hétfőtől csütörtökig.

Hétfő – Lovrencsicsék folytathatják remek sorozatukat

Lovrencsics Gergő csapata, a lengyel Lech Poznan győzelemmel kezdte a bajnokság rájátszását, míg soron következő ellenfele, a Zawisza kikapott a Legia Warszawa otthonában.

Vadócz Krisztián legutóbb a kispadon kapott helyet a dán Odensében. Az elmúlt három fordulóban pont nélkül maradó együttes a zsinórban hét meccset elveszítő Aarhus vendége lesz.

A finn másodosztályban Balogh Balázs együttese, az Ilves Tampere a HIFK vendége lesz.

Kedd – Vanczák a pályán

A francia másodosztály 36. fordulójában Filkor Attila csapata, a bennmaradásért játszó Chateauroux a hetedik helyen álló Dijon otthonába látogat.

A svájci élvonal 33. körében a Vanczák Vilmost soraiban tudó FC Sion a Zürich az Európa Liga-selejtező eléréséért küzdő Zürich együttesét fogadja.

Szerda – Gera Zoltán visszatérhet

Este visszatérhet a pályára Gera Zoltán, ugyanis a bennmaradásért harcoló 36 pontos West Bromwich Albion a nála egy ponttal kevesebbel rendelkező, és a tabellán egy helyezéssel hátrébb tartózkodó Sunderland otthonában futballozik. Vérbeli kiesési rangadó lesz a 37. forduló keretében, amelyen újabb sérülése után immár honfitársunk is pályára léphet.

Az Osztrák Kupa elődöntőjében Gulácsi Péter csapata, a Red Bull Salzburg a másodosztály hetedik helyén álló Horn vendégeként lép pályára.

A ciprusi bajnokság felsőházi rájátszásában Leandro de Almeida együttese, az Omonia Nicosia a második helyezett APOEL otthonában játszik, de minden bizonnyal a sérült magyar válogatott játékos nélkül. Az osztályozó-csoportban Kovács Zoltán csapata, az Arisz ezúttal az Achnasz vendége lesz.

Hollandiában is az Európa Liga a tét, Adorján Krisztián klubja, az öt győzelemmel hajrázó Groningen a Vitesse ellen lép pályára a rájátszásban, Otigba Kenneth és Varga Szabolcs együttese, a Heerenveen az AZ Alkmaar vendége lesz.

A Norvég Kupában a 32 közé jutásért játszik Kovács Péter csapata, a bajnoki címvédő Strömsgodset, amely ezúttal a harmadosztályú Orn vendégeként léphet tovább.

Csütörtök – két meccs északon

Vadócz Krisztián együttese, a dán Odense az élvonal 31. fordulójában a Randers ellen játszik hazai környezetben.

A finn első osztályban Gruborovics Tamás csapata, az Inter Turku a Lahti vendége lesz.

Olvasói sztorik