Nemzetközi foci

Érthető Dzsudzsák elvágyódása

A korábbi vezetőedző, Szergej Szilkin szerint a Dinamo Moszkva számára nem lesz komoly érvágás honfitársunk távozása.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A szezon végén távozik a Dinamo Moszkva csapatától a 27 éves támadó középpályás, Dzsudzsák Balázs – írja az izvestia.ru, amely az elmúlt napok, hetek, hónapok során napvilágot látott hírekhez hasonlóan szintén értesült, hogy honfitársunk a szezon végén egy nyugat-európai klubba igazol.

Az orosz honlap cikke is kiemeli, hogy az új edző, Sztanyiszlav Csercseszov érkezésével a magyar középpályás egyre kevesebb játéklehetőséget kap, az utóbbi két találkozót egyaránt a kispadról kellett végignéznie. Az orosz edző elődje, a román Dan Petrescu idejében a moszkvaiak támadófutballja elsősorban az aktív szélsőjátékra épült, ahol a legfontosabb szerepet Dzsudzsák kapta. Az új rendszerben másként játszik a csapat, sokkal gyakrabban támadnak közepén.

Az új edző valószínűleg azért lehet elégedetlen honfitársunkkal, mert néha nem megfelelő a védekezése. A játékos ettől függetlenül rendkívül képzett, ez tagadhatatlan, és éppen emiatt számíthat egy erős európai klub megkeresésére. Elsősorban balszélsőként szokott játszani, de a másik oldalon is jó teljesítményre képes. A cikk szerzője szerint legfőbb előnye a gyorsasága, és kiemelkedő technikai tudása. Ebben a szezonban eddig 22 bajnoki meccsen lépett pályára, egy gólt szerzett, és három gólpasszt adott.

A korábbi vezetőedző, Szergej Szilkin úgy véli, a Dinamo keretének összetétel olyan, hogy a meglévő játékosok képesek lesznek helyettesíteni a távozó magyar középpályást.

– Dzsudzsák Balázs fontos előnye a sokoldalúság. Biztos vagyok benne, hogy végre az egyik legnépszerűbb európai klubban és bajnokságban fog játszani. Meg lehet érteni, hogy visszavágyik a kontinensre. Ami az esetleges távozását illeti, nem hiszem, hogy ez a tény negatívan befolyásolja a csapatot. A Dinamo elég sok jó játékost gyűjtött össze, akik képesek az ő pozíciójában szerepelni.

Dzsudzsák 2011 júliusában igazolt a holland PSV Eindhoven csapatától az orosz Anzsi Mahacskalához, 14 millió euróért, de csak nyolc bajnoki mérkőzésen jutott szóhoz. 2012 januárjában a Dinamo megvette 18 millió euróért. Szerződése 2015-ig érvényes, a transfermarkt.de adatai szerint a piaci értéke jelenleg 11 millió euró. A magyar válogatottban 59 meccsen 14 gólt lőtt.

Olvasói sztorik