Nemzetközi foci

Jön a negyeddöntő

A spanyol csapatok sorozata nem szakad meg, de a németeké veszélyben lehet.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A negyeddöntővel folytatódik a Bajnokok Ligája 2013–2014-es kiírása. A legjobb nyolc csapat között három spanyol (Barcelona, Atlético Madrid, Real Madrid), két német (Bayern München, Borussia Dortmund), két angol (Chelsea, Manchester United) és egy francia együttes (Paris Saint-Germain) van még versenyben. Közülük egy spanyol biztosan búcsúzik, hiszen a Barcelona és az Atletico egymással meccsel, míg a Real a Dortmunddal, a PSG a Chelsea-vel, a Manchester pedig a Münchennel találkozik.

A Rangadó.hu legújabb összeállításában videós összefoglalóval idézzük fel a csapatok legutóbbi összecsapásait.

Barcelona – Atletico Madrid

Nem lopta magát a szurkolók szívébe a két együttes legutóbbi három találkozója: az Atletico még januárban fogadta a Barcát a spanyol bajnokságban, ahol 0-0-s döntetlen született. A csapatok a szezon előtt a spanyol szuperkupában is összecsaptak, de ott sem volt jobb a helyzet: az első mérkőzés 1-1-es döntetlent hozott, a visszavágó pedig még ennél is gólszegényebb, 0-0-s döntetlennel zárult. Ezt megelőzően is csak Messiéknek termett babér kettejük párharcában: zsinórban öt katalán siker született, míg a Madrid utoljára 2010 februárjában, azaz több, mint négy évvel ezelőtt tudta legyőzni riválisát.

https://www.youtube.com/watch?v=uzi_knBplAg

Real Madrid – Borussia Dortmund

Tavaly és tavalyelőtt is találkozott egymással a két klub a BL-ben: az előző idényben az elődöntőkben csaptak össze, ahol már az első mérkőzésen eldőlni látszott a párharc. A Dortmund 4-1-re nyert odahaza, így nyugodtan várta a madridi találkozót. A visszavágó is sokáig úgy alakult, ahogy a németek eltervezték, ám a hajrában két gólt is szerzett a Madrid, így az utolsó percek igencsak izgalmasra sikeredtek. Benderék végül kihúzták 2-0-al idegenben, így ők jutottak a fináléba.

https://www.youtube.com/watch?v=_dqpfkOTevw

Két szezonnal ezelőtt a D-csoportban kerültek össze a csapatok: a kvartettet veretlenül nyerték a németek, megelőzve a Madridot. Az egymás elleni mutatóban is a Dortmund bizonyult jobbnak: odahaza 2-1-es sikert aratott, míg idegenben 2-2 lett az eredmény.

Nem szakad meg a spanyolok sorozata

2008 óta mindig volt egy képviselője a spanyol pontvadászatnak az elődöntőkben, sőt a legutóbbi három kiírásban a Barcelona és a Real Madrid rendre ott volt a legjobb négyben. Mivel az Atletico és a Barcelona egymással harcol a legjobb nyolc között, így idén sem szakad meg ez a széria. Hasonló sorozatot csak a német csapatok mondhatnak magukénak: az elmúlt négy kiírásban legalább egy Bundesliga-csapat talpon maradt a negyeddöntők után.

Manchester United – Bayern München

Utoljára 2010 tavaszán mérhette össze tudását Anglia és Németország talán két leghíresebb csapata, a Manchester United és a Bayern München. Akkor is a legjobb nyolc között találkoztak: az első mérkőzés 2-1-es hazai Bayern-győzelmet hozott. A visszavágót nagyon megnyomta a Manchester, és már az első félidőben 3-0-s előnyre tett szert. A németek viszont még az első játékrészben szépíteni tudtak, majd a második félidőben is begyötörtek egy gólt, így idegenben lőtt góllal ők jutottak tovább.

Paris Saint-Germain – Chelsea

2004-ig kell visszamenni a legutóbbi PSG–Chelsea összecsapásig: a két csapat az őszi csoportmérkőzések során találkozott utoljára tétmérkőzésen. Akkor a csoportgyőztes angolok gólt sem engedtek francia riválisuknak; a párizsi első összecsapáson 3-0-s Chelsea-győzelem született, míg a november végi visszavágón 0-0-ra végeztek a felek.


Drogba intézte el a PSG-t 2004-ben by PHDthecool

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik