Nemzetközi foci

Magyar gól a Barcelonának

Vasárnapi gyűjtőcikkünkben a külföldön szereplő honfitársaink teljesítményét összegeztük.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Rangadó.hu minden héten jelentkezik légiós-körkép rovatával, amelyben a külföldön szereplő honfitársaink teljesítményét összegezzük, illetve a fordulók előtt megnézzük, milyen feladat vár a magyarokra határainkon túl. Cikkünkben a vasárnapi mérkőzéseket összegezzük.

A Dinamo Moszkva játékosa, Dzsudzsák Balázs kezdőként lépett pályára a Rubin Kazany elleni mérkőzésen az orosz bajnokság 22. fordulójában, és ezúttal is a jobb szélen kapott szerepet. A találkozó végeredménye 0-0 lett, a moszkvai csapat a negyedik helyen áll a bajnokságban.

Sváb Dániel a kispadról nézte végig, csapata az Energie Cottbus 3-1-es győzelmét a Bielefeld otthonában a német másodosztály 26. fordulójában.

Hazai pályán szenvedett 1-0-s vereséget Király Gábor csapata, az 1860 München. A magyar válogatott hálóőr végigvédte a találkozót, csapata a kilencedik helyről várja a következő fordulót a Bundesliga 2-ben.

Az olasz harmadosztályban szereplő, Novothny Somát is foglalkoztató Paganese a második helyezett Perugia otthonában szenvedett 2-1-s vereséget a bajnokság 27. játéknapján.

Gulácsi Péter csapata, a Red Bull Salzburg nyolc fordulóval az osztrák bajnokság vége előtt biztosította az aranyérmet. A magyar kapus végigvédte a Neustadt ellen 5-0-ra megnyert mérkőzést. A salzburgi klub ezzel begyűjtötte fennállása nyolcadik bajnoki elsőségét. Igaz, még nincs vége a Bundesliga küzdelmeinek, de már most nyugodtan kijelenthető, hogy Gulácsi Péter lesz a legkevesebb kapott góllal rendelkező hálóőr a ligában.

Jakabfi Zsanett gólt lőtt a Barcelona ellen a női Bajnokok Ligája negyeddöntőjében. A Wolfsburg magyar játékosa kezdőként lépett pályára a találkozón, amit a német csapat nyert 3-0-ra. Jakabfi a 65. percben szerezte együttese harmadik találatát, amivel jó eséllyel el is döntötte a párharc sorsát. A 83. percben cserélte le őt az edzője. A visszavágót március 30-án rendezik Barcelonában.

A görög bajnokságot már megnyerő Olympiakosz csapatában Megyeri Balázs kezdőként kapott lehetőséget az Ergotelisz elleni mérkőzésen. A pireuszi gárda idegenben győzött 4-1-re. A magyar hálóőr meggyőző teljesítményt nyújtott a kapuban.

Az Odense játékosa, Vadócz Krisztián nem került keretbe a Bröndby elleni mérkőzésen a dán bajnokság 23. fordulójában. A mérkőzést a válogatott középpályás csapata nyerte idegenben 2-1-re.

Olvasói sztorik