Nemzetközi foci

A Dortmund vár Huszti csapatára

Gulácsi Péter klubja, az Európa Ligától búcsúzó Salzburg bajnoki címmel vigasztalódhat.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Rangadó.hu minden héten jelentkezik légiós-körkép rovatával, amelyben a külföldön szereplő honfitársaink teljesítményét összegezzük, illetve a fordulók előtt megnézzük, milyen feladat vár a magyarokra határainkon túl.

Péntek – Stieber a három pontra hajt

A német másodosztályban szereplő, Korcsmár Zsoltot, Szilvási Pétert és Stieber Zoltánt is foglalkoztató Greuther Fürth a Dynamo Dresden otthonába látogat. A hazaiak az utolsó előtti helyen állnak a bajnokságban, míg a magyarok csapata a második. A harmadosztályban Bajner Bálint együttese, a Borussia Dortmund II a Stuttgarter Kickers ellen mérkőzik.

Filkor Attila csapata, a francia második vonalban szereplő Chateauroux a dobogós helyekért harcoló Caen vendége lesz.

Szombat – rangadók várnak a magyarokra

Az angol Premier League harmincadik fordulójában Gera Zoltán együttese, a West Bromwich Albion a mindössze két ponttal többet gyűjtő Hull City otthonában lép pályára. A második vonalban Varga József csapata, a Middlesbrough a Queens Park Rangers-t fogadja, Bogdán Ádám és Tőzsér Dániel pedig idegenben bizonyíthat: a Bolton a Yeovil vendége lesz, a Watford pedig a Wigannel találkozik.

Huszti Szabolcs csapata, a Hannover a Borussia Dortmundot látja vendégül a német Bundesliga 26. fordulójában. A Szalai Ádámot is foglalkoztató, dobogós Schalke 04 is szombaton meccsel, az ellenfél a sereghajtó Braunschweig lesz. A második vonalban Hajnal Tamás klubja, az Ingolstadt a St. Pauli vendégeként mutathatja meg tudását, Nagy Dániel csapata, a harmadik ligás VfL Osnabrück pedig az Erfurt ellen lép pályára.

A holland élvonalban három magyar érdekeltségű meccset rendeznek: Adorján Krisztián csapata, a négy meccse nyeretlen Groningen a harmadik Vitesse-t látja vendégül. Otigba Kenneth és Varga Szabolcs alakulata, a Heerenveen a kiesés ellen menekülő NEC Nijmegen ellen szerezhet fontos három pontot, míg a sérült Németh Krisztiánt nélkülöző, sereghajtó Roda JC a remek formában lévő PSV Eindhovenhez látogat.

Az osztrák első osztályban egyre reménytelenebb helyzetbe kerülő, Sáfár Szabolcsot nyárig még a soraiban tudó Wacker Innsbruck a Sturm Graz vendégeként bizonyíthat.

A Priskin Tamást is foglalkoztató izraeli Maccabi Haifa a Hapoel Ironi Kirjat Shmona vendége lesz a rájátszás első fordulójában.

A lengyel első osztály 27. fordulójában Lovrencsics Gergő együttese, a harmadik helyért nagy csatát vívó Lech Poznan a Lechia Gdansk csapatát fogadja.

A malajziai bajnokságban Gyepes Gáborért szoríthatunk: csapata, a hét forduló után harmadik helyen álló Sarawak a Pahang ellen meccsel.

Oroszországban két honfitársunkra figyelhetünk: Pintér Ádám csapata, a Tom Tomszk a rivális Nyizsnyij Novgorod vendége lesz az élvonal 22. fordulójában. Koman Vladimir együttesére nehéz feladat vár: a kiesés ellen menekülő FK Ural az éllovas Lokomotiv Moszkva vendége lesz.

A svájci első osztályban is közvetlen rivális ellen bizonyíthat honfitársunk: Vanczák Vilmos és csapata, az FC Sion az Aarau vendége lesz.

Kovács Zoltán csapata, a ciprusi Arisz Limasszol az AEK Larnaca ellen mérkőzik az osztályozó első meccsén.

Az olasz másodosztályban szereplő, Kovácsik Ádámot is soraiban tudó Carpi a kiesés elől menekülő Novara otthonában szerepel. Feczesin Róbert együttese, a Padova hazai pályán vívhat nagy csatát a közvetlen rivális, szintén a kiesés ellen menekülő Cittadellával.

Vasárnap – egy pont elég Gulácsi csapatának

Dzsudzsák Balázs klubja nyitja a napot: a magyar idő szerint délelőtt fél 11-kor pályára lépő Dinamo Moszkva a Rubin Kazany együttesét látja vendégül.

Az osztrák bajnokságot 27 pontos előnnyel vezető Salzburg a Neustadt ellen lép pályára saját stadionjában. Amennyiben nem kap ki Gulácsi Péter csapata, úgy matematikailag is biztosítja bajnoki címét.

Király Gábor klubja, a német második vonalban szereplő 1860 München a három ponttal többet gyűjtő, hatodik helyezett Kaiserslautern ellen mérkőzik. Sváb Dániel csapata, az utolsó helyezett Energie Cottbus a tizenhatodik Bielefeld együttesével csap össze.

A dán Odense játékosa, Vadócz Krisztián hét közben bizakodóan nyilatkozott a vasárnapi, Bröndby elleni bajnokiról. A vendégek két középpályása ugyanis nem léphet pályára, így megnőtt az esély honfitársunk szereplésére.

A görög bajnokságot már megnyerő, a Bajnokok Ligájában a Manchester United ellen 2-0-s előnyből búcsúzó Olympiakosz az Ergotelisz vendége lesz. Kérdés, vajon a tét nélküli találkozókon szóhoz jut-e a csapat magyar kapusa, Megyeri Balázs.

Az olasz harmadosztályban szereplő, Novothny Somát is foglalkoztató Paganese a második helyezett Perugia otthonában vizitál.

A női Bajnokok Ligája negyeddöntőjében a Jakabfi Zsanettet is foglalkoztató német Wolfsburg a Barcelona ellen lép pályára. A párharc első mérkőzését Németországban rendezik. Az összecsapást az Eurosport élőben közvetíti.

Olvasói sztorik