Nemzetközi foci

Szalai Ádám gólt rúgott

Kiváló cserének bizonyultak a német légiósok: a Schalke csatára mellett Nagy Dániel is betalált.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Rangadó.hu minden héten jelentkezik légiós-körkép rovatával, amelyben a külföldön szereplő honfitársaink teljesítményét összegezzük, illetve a fordulók előtt megnézzük, milyen feladat vár a magyarokra határainkon túl. Cikkünkben a szombati mérkőzéseket összegezzük.

Szalai Ádám góljával biztosította győzelmét a Schalke 04 a német Bundesligában. A magyar támadó a 88. percben állt be csereként, 2-1-es vezetésnél, majd a 93. percben megszerezte csapata harmadik találatát a Braunschweig ellen. Huszti Szabolcs csapata, a Hannover nem volt ilyen szerencsés: a magyar támadóval a kezdőben kapott ki 3-0-ra a Borussia Dortmundtól.

A német másodosztályban a bordatöréséből lábadozó Hajnal Tamás nélkül végzett 0-0-ra az Ingolstadt a St. Pauli vendégeként. Nagy Dániel is csereként talált a kapuba: góljával mentett pontot a VfL Osnabrück az Erfurt elleni harmadosztályú bajnokin. A magyar középpályás az 54. percben lépett pályára, gólját a 75. percben szerezte.


Szalai Ádám gólja a ráadásban

Az angol élvonalban szereplő West Bromwich Albion 2-0-s vereséget szenvedett a Hull City otthonában. A vendégek magyar középpályása, Gera Zoltán a kispadról nézte végig a találkozót. A másodosztályban sem termett sok babér a magyarok csapatainak: a Varga Józseffel felálló Middlesbrough odahaza szenvedett 3-1-es vereséget a Queens Park Rangers-től; Tőzsér Dániel csapata, a Watford a Wigan otthonában kapott ki 2-1-re – a magyar középpályás végigjátszotta a meccset, egy sárga lap fűződik a nevéhez –, a Bolton pedig Bogdán Ádámmal a kapuban végzett 2-2-es döntetlenre a Yeovil vendégeként – a válogatott hálóőr is begyűjtött egy sárga lapot.

A holland első osztályban szereplő Groningen hazai környezetben 3-1-re verte a Vitesse együttesét. Adorján Krisztián ezúttal nem volt aktív részese a győzelemnek, csereként nézte végig a találkozót. Otigba Kenneth viszont kezdőként jutott szóhoz a Heerenveen színeiben: csapata 2-0-s vezetésről 2-2-es döntetlenre végzett a NEC Nijmegen ellen. A sérült Németh Krisztiánt nélkülöző Roda JC 3-1-re kapott ki a PSV Eindhoven otthonában.

Lovrencsics Gergő a 91. percig volt a pályán csapata, a lengyel Lech Poznan bajnokiján. Klubja 2-1-re verte a Lechia Gdansk együttesét.

Az orosz első osztály 22. fordulójában a Pintér Ádámot is soraiban tudó Tom Tomszk a Nyizsnyij Novgorod vendége volt. A kiesés ellen menekülő együttesek csatája a hajrában dőlt el: a 91. percben a vendégektől Holenda volt eredményes. Az 1-0-s győzelemmel végződő találkozón Pintér Ádám a 83. perctől volt a pályán. A Koman Vladimirt végig a soraiban tudó FK Uralnak nem sikerült ilyen jól a forduló: sima 3-0-s vereséget szenvedett a listavezető Lokomotiv Moszkva vendégeként.

A Gyepes Gáborral a kezdőcsapatban felálló Sarawak 3-1-es vereséget szenvedett a Pahang vendégeként a malajziai bajnokság nyolcadik fordulójában.

Sáfár Szabolcs védte a Sturm Graz otthonában 3-1-es vereséget szenvedő osztrák Innsbruck kapuját.

Az olasz másodosztály harmincadik fordulójában a Kovácsik Ádámot is foglalkoztató Carpi a Novara vendégeként szenvedett 1-0-s vereséget. A vendégek magyar kapusa csereként lépett pályára az 55. percben, és csak egy büntetőből tudtak túljárni az eszén. Feczesin Róbert nem volt a Padova keretében a Cittadella ellen 4-0-ra elveszített hazai bajnokin.

Kovács Zoltán védte a ciprusi Arisz Limasszol kapuját az AEK Larnaca elleni mérkőzésen. Az osztályozó első fordulójában csapata 3-1-es sikert aratott.

A Maccabi Haifa vereséggel rajtolt az izraeli bajnokság rájátszásában: Priskin Tamás csapata 1-0-ra kikapott az Ironi Kiryat Shmona vendégeként. A magyar támadó a kispadról követte a találkozót.

Olvasói sztorik