Nemzetközi foci

Dzsudzsák Balázs gólpasszt adott

Győzelemmel kezdte a bajnoki tavaszt a Dinamo Moszkva.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Rangadó.hu minden héten jelentkezik légiós-körkép rovatával, amelyben a külföldön szereplő honfitársaink teljesítményét összegezzük, illetve a fordulók előtt megnézzük, milyen feladat vár a magyarokra határainkon túl. Cikkünkben a vasárnapi mérkőzéseket foglaljuk össze.

Dzsudzsák Balázs kezdőként jutott szóhoz a Dinamo Moszkva és a CSZKA Moszkva orosz fővárosi derbijén. A magyar szélső csapata pocsékul kezdte az összecsapást: a 43. percben már 2-0-ra vezettek a vendégek. A szünetben aztán összekapták magukat a hazaiak, és mindössze húsz perc alatt négy gólt lőttek, amellyel 4-2-re fordítottak. Az eredmény ezután már nem változott, így Dzsudzsák csapata győzelemmel kezdte a 2014-es tavaszt. A magyar szélső a harmadik gólnál előkészítőként jeleskedett.

https://www.youtube.com/watch?v=IgAGkb37-y8

Az utolsó percekben veszített két pontot a Sáfár Szabolccsal a kapuban felálló Innsbruck az osztrák bajnokságban. A csapat egészen a 88. percig vezetett a Rapid Wien ellen, ám a hajrában 1-1-re mentette a találkozót a vendég együttes.

Kezdőként lépett pályára Priskin Tamás az izraeli élvonalban: együttese, a Maccabi Haifa 0-2-ről, a mérkőzés végén már emberhátrányban játszva szerzett pontot (2-2) a Bnei Yehuda elleni bajnokin.

Vanczák Vilmos végig a pályán volt a Luzern ellen 3-2-es sikert arató, svájci első osztályú FC Sionban. A mérkőzésen szinte végig futott az eredmény után a hazai pályán játszó Sion: 1-0-ra, illetve 2-1-re is vezetett az ellenfél, azonban onnan is fel tudott állni a válogatott védő együttese.

Adorján Krisztián a 62. percben, 0-2-es állásnál lépett pályára a holland élvonalbeli Groningenben. Beállása után az eredmény már nem változott, így pont nélkül maradtak a Feyenoord ellen az Eredivisie 27. fordulójában.

A ciprusi Arisz Limasszol kapusa, Kovács Zoltán csereként nézte végig csapata 2-1-es vereségét az Ermisz otthonában. Megyeri Balázs is a kispadon kapott helyet a görög bajnokságban: csapata, az Olympiakosz elszenvedte második vereségét, ezúttal a PAOK ellen (1-2).

Bajner Bálint továbbra is sérült, így nem volt nevezve a német harmadosztályú Borussia Dortmund II keretébe – csapata 1-0-s vereséget szenvedett a Rostocktól. Pintér Ádám is kimaradt orosz együttese, a Tom Tomszk keretéből: klubja 0-0-t játszott a Zenit vendégeként. Vadócz Krisztián sem kapott helyet a dán Odense keretében, mely 1-0-s vereséget szenvedett a Köbenhavn ellen.

Olvasói sztorik