Nemzetközi foci

Huszti Szabolcs büntetőt rontott

Szombati gyűjtőcikkünkben a külföldön játszó honfitársaink teljesítményéről számoltunk be.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Rangadó.hu minden héten jelentkezik légiós-körkép rovatával, amelyben a külföldön szereplő honfitársaink teljesítményét összegezzük, illetve a fordulók előtt megnézzük, milyen feladat vár a magyarokra határainkon túl.

Hajnal Tamás nem került be az Ingolstadt keretébe az Union Berlin otthonában lejátszott német másodosztályú mérkőzésen. A középpályás csapata 1-1-es döntetlent ért el a 24. fordulóban, ezzel a 12. helyen áll a tabellán.

Koman Vladimir, aki papíron az FK Krasznodar játékosa, de jelenleg az FK Ural csapatát erősíti kölcsönjátékosként, nem lépett pályára a két klub összecsapásán az orosz bajnokság huszadik fordulójában. A találkozót a válogatott középpályás jelenlegi együttese, tehát a jekatyerinburgi csapat nyerte 1-0-ra. Az FK Ural jelenleg a 14. helyen áll a tabellán.

Gera Zoltán végig a pályán volt a West Bromwich Albion csapatában, amely a bajnoki címvédő Manchester United gárdáját látta vendégül a Premier League 28. fordulójában. A magyar válogatott játékosnak azonban nem lehetett része sikerélményben, mert a vendégek 3-0-ra nyertek. A 35 éves középpályás klubja a 17. helyen áll az angol bajnokságban, és csak egy pontra van a kiesőhelytől.

Gyepes Gábor csapata, a Sarawak 2-0-s vereséget szenvedett a T-Team otthonában a malajziai bajnokság hatodik fordulójában. A magyar hátvéd klubja jelenleg a negyedik helyen áll a tabellán.

A VfL Osnabrück játékosa, Nagy Dániel végigjátszotta a Burghausen ellen, hazai pályán 2-1-re megnyert mérkőzést a német harmadosztály 28. fordulójában. Csapata negyedik a pontvadászatban.

Kovácsik Ádám a kispadról nézte végig, hogy csapata, a Carpi hazai pályán 3-0-s vereséget szenved a Reggina ellen az olasz másodosztály 28. fordulójában. A magyar kapus együttese a 12. helyen áll a Serie B-ben.

A Padova játékosát, Feczesin Róbertet a 77. percben cserélték be a Modena elleni olasz másodosztályú bajnokin. A magyar válogatott csatár együttese 2-2-es döntetlent ért el, ezzel továbbra is a 21. (kieső) helyen áll a Serie B-ben.

A Schalke 04 hazai pályán győzött 4-0-ra a Hoffenheim ellen a német élvonal 24. fordulójában. A hazai csapatban Szalai Ádám a nyolcvanadik percben lépett pályára. A gelsenkircheni csapat negyedik helyen áll a Bundesligában.

Huszti Szabolcs kezdőként lépett pályára a Hannover csapatában, és büntetőt rontott a harmadik helyezett Leverkusen ellen a találkozó ötödik percében. A magyar szélső a jobb oldalon játszott az 1-1-re végződő találkozón. A Hannover a 11. helyen áll a Bundesligában.

A Middlesbrough játékosa, Varga József ismét jobbhátvédként játszotta végig csapata Ipswich Town elleni találkozóját. Együttes 2-0-ra nyert az angol másodosztály 34. fordulójában, és a 13. helyen áll.

Bogdán Ádámmal a kapuban a Bolton Wanderers idegenben 5-1-re kiütötte a Leeds United gárdáját a Championship 34. fordulójában. A magyar kapus csapata a 18. helyen áll az angol másodosztályban.

Németh Krisztián sérülés miatt kihagyta Roda JC hazai mérkőzését a Nijmegen csapata ellen a holland bajnokság 27. fordulójában. Együttese 3-1-re nyert a kiesési rangadón, s ezzel a három ponttal elmozdult az utolsó helyről.

Gulácsi Péter a múlt heti sérülése után néhány nap pihenőt kapott, de hét közben már edzésbe állt, így ő védte a Red Bull Salzburg kapuját a Ried elleni mérkőzésen az osztrák bajnokság 26. fordulójában. A találkozót a listavezető nyerte 3-1-re, és 25 pontos előnnyel továbbra is vezeti a Bundesligát.

A Heerenven hazai pályán 3-0-ra legyőzte a Zwolle együttesét a holland bajnokság 27. fordulójában. A hazai csapatban Otigba Kenneth végig a kispadon ült, míg Varga Szabolcsot edzője, Marco van Basten nem nevezte a keretbe. Az utánpótlás-válogatott játékosok klubja a hatodik helyen áll.

Köteles László nem épült fel a sérüléséből, ezért kihagyta a KRC Genk mérkőzését a belga pontvadászat 29. fordulójában. Csapata hazai pályán 3-1-ra legyőzte a Mons gárdáját, ezzel továbbra is a hatodik helyen áll a Jupiler League-ben.

Bodor Boldizsár végig a pályán volt, míg Babos Gábor a kispadon kapott helyet a NAC Breda együttesében a holland bajnokság 27. fordulójában. Csapatuk hazai pályán szenvedett 2-1-es vereséget a második helyezett Vitesse gárdájától.

Olvasói sztorik