Nemzetközi foci

A WBA sztárja nem úszta meg

Az Angol Labdarúgó Szövetség öt bajnoki mérkőzésre eltiltotta Nicolas Anelkát, a West Bromvich Albion francia csatárát, akinek súlyos bírságot is fizetnie kell.

Kapcsolódó cikkek

Gera Zoltán csapattársának azért büntették meg, mert december 28-án, a West Ham United ellen szerzett első gólja után olyan kézmozdulatot tett, melyet Dieudonné M’bala M’bala, antiszemita megnyilvánulásairól is elhíresült ismert francia komikus szokott. A gesztust “fordított náci tisztelgésként” is szokták értelmezni.

Az Európa-bajnok Anelka az eset után igyekezett tompítani az esetet, és a Twitteren azt írta: “a kézmozdulat egy különleges tisztelgés barátom, Dieudonné előtt”.
A szövetség fegyelmi bizottsága csütörtökön úgy döntött: a futballistának mellékbüntetésként 80 ezer fontot (30,4 millió forint) kell fizetnie, illetve oktatáson is részt kell majd vennie. Ugyanakkor a határozat hatályba lépését az esetleges fellebbezések elbírálásának végéig felfüggesztették.
A bizottság határozata mindezek mellett hangsúlyozta, hogy a vizsgálat szerint a játékos nem antiszemita, és mozdulatának nem is volt célja antiszemita eszmék népszerűsítése.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik