Nemzetközi foci

Anelka miatt kiszáll Geráék szponzora

A WBA labdarúgójának állítólagos antiszemita kézmozdulata miatt távozik a klub támogatója.

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!
A Zoopla cég hétfőn közölte, hogy az idény végén, májusban beszünteti a Gera Zoltánt is foglalkoztató WBA támogatását.

Az Európa-bajnok francia csatár december 28-án, a West Ham United elleni két góljából az első után tett olyan kézmozdulatot, amelyet Dieudonné M’bala M’bala ismert francia komikus szokott, akinek többször is meggyűlt a baja az igazságszolgáltatással antiszemita megnyilvánulásai miatt.
https://www.youtube.com/watch?v=4FB0t7lxaug
Valérie Fourneyron francia sportminiszter provokációnak nevezte a “fordított náci tisztelgésnek” is nevezett mozdulatot, az Angol Labdarúgó Szövetség pedig vizsgálatot indított az ügyben. Anelka – aki többek között játszott a Real Madridban, a Chelsea-ben és a PSG-ben is – igyekezett kisebbíteni gesztusa súlyát, és december végén a Twitteren azt írta, “a kézmozdulat egy különleges tisztelgés barátom, Dieudonné előtt”.

A brit ingatlanügyi portál, a Zoopla – amelynek egyik társtulajdonosa Alex Chesterman zsidó üzletember – 2012-ben lett a WBA főszponzora, és a támogatás eredetileg a 2014-15-ös idényig tartott volna. A résztulajdonos Daily Mail szerint a Zoopla azt követelte, hogy az Everton elleni hétfői bajnoki mérkőzésen már ne szerepeljen Anelka mezén a cég neve.

Olvasói sztorik