Nemzetközi foci

Súlyos eltiltás vár Anelkára

Legalább öt bajnoki mérkőzésre szóló eltiltásra számíthat Nicolas Anelka.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A West Bromwich Albion labdarúgócsapatának francia támadóját antiszemita kézmozdulata miatt marasztal el az angol szövetség (FA). A korábbi válogatott csatár csütörtök estig fejtheti ki hivatalosan álláspontját.
Geráék klubjának főszponzora, a Zoopla nevű brit ingatlanügyi portál hétfőn jelentette be, hogy az ominózus kézmozdulat miatt az idény végén, májusban beszünteti a Premier League-ben jelenleg 13. helyezett WBA támogatását.

Anelka december 28-án, a West Ham United ellen szerzett első gólja után tett olyan kézmozdulatot, amelyet Dieudonné M’bala M’bala ismert francia komikus szokott, akinek többször is meggyűlt a baja az igazságszolgáltatással antiszemita megnyilvánulásai miatt. Valérie Fourneyron francia sportminiszter provokációnak nevezte a fordított náci tisztelgésként is értelmezett mozdulatot.
Az Európa-bajnok Anelka – aki többek között játszott a Real Madridban, a Chelsea-ben és a PSG-ben is – igyekezett kisebbíteni gesztusa súlyát, és december végén a Twitteren azt írta: „a kézmozdulat egy különleges tisztelgés barátom, Dieudonné előtt”.

Olvasói sztorik