Nemzetközi foci

Biztonságban, barátságban, kényelemben

Priskin Tamást nagyszerű körülmények fogadták Izraelben; csapata célja a bronzérem megszerzése.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

November közepén távozott az orosz Alanyija Vlagyikavkaz csapatától Priskin Tamás. A közelmúltban kiderült, jól tette, hogy nem maradt, hiszen a súlyos anyagi krízisbe kerülő másodosztályú klub megszűnt. A csatár klub nélkül volt, amikor Pintér Attila meghívta a válogatott keretedzéseire, január végén pedig kiderült, hogy az osztrák Austria Wien szerződteti, de a tavaszi szezonra kölcsönadja az izraeli Maccabi Haifa együttesének.

A 27 éves játékos Anglia és Oroszország után egy újabb országban bizonyíthat. Aktuális csapata jelenleg a tabella negyedik helyén áll, célja a bronzérem megszerzése. A Rangadó.hu érdeklődésére Priskin elmondta, hogy biztonságban érzi magát a konfliktusok sújtotta államban, hiszen Haifa városában jelenleg teljes a nyugalom.

– Az osztrákok miért adták kölcsön? Miért nem maradt Bécsben?
– Jelen pillanatban a csapat öt csatárral rendelkezik, ezért jobbnak láttuk, ha a következő félévet kölcsönben játszom – kezdte Priskin Tamás.

– Milyen körülmények fogadták Izraelben?
– Nagyszerű körülmények fogadtak, nagyon jó klubhoz kerültem. Jelenleg öt külföldi szerepel a csapatban, ennyi a megengedett.

– Milyen körülmények között lakik?
– A klub biztosított számomra egy lakást, teljesen biztonságos, nagyon barátságosak az emberek.

– Milyen volt az első néhány perc a pályán, új csapatában?
– A múlt előtti hétvégén sikerült bemutatkoznom, tizenöt percet játszottam, nagyon jó volt újra pályán lenni, és sikerült győznünk, sajnos a vasárnapi mérkőzésen ez nem sikerült.

– Elég nagy pontkülönbségek vannak a dobogón. Mik a csapat céljai tavasszal?
– A csapat célja a harmadik hely, mert ugye az első kettő elhúzott, őket már nehéz lenne befogni.

Olvasói sztorik