Németh Krisztiánt visszavárják

A holland Roda JC támadójátéka haldoklik, amióta a magyar válogatott támadó el van tiltva.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Roda JC csapata az utolsó négy mérkőzését elvesztette a holland bajnokságban, ezzel az utolsó helyen áll a tabellán. A magyar válogatott támadó, Németh Krisztián január 21-én kapott piros lapot az AZ Alkmaar elleni összecsapáson, mert szitkozódások tömkelegét zúdította a játékvezetőre, amiért ötmeccses eltiltást kapott.


Németh Krisztián kiállítása by goalsandmore

A Roda azóta egy döntetlent és négy vereséget tud felmutatni a bajnokságban. Németh Krisztián eltiltása a hétvégén lejárt, így szombaton a 25. fordulóban már pályára léphet a Cambuur otthonában, és nagy segítségére lehet a Rodának, hogy megkezdje a felkapaszkodást. Ezt Németh Krisztián edzője, Jon Dahl Tomasson is így gondolja.

– Körülményesen játszottunk a Den Haag ellen, nem tudtuk megtalálni a rést a védekezésükön. A helyzeteinket ki kell használnunk. A döntetlen igazságosabb lett volna, de egy csatár nagyon hiányzott. Németh Krisztián hétvégén már játszhat, és ez nekünk nagyon fontos – mondta Jon Dahl Tomasson, a Roda trénere a FOX Sportsnak.

Németh Krisztián a 2013/2014-es szezonban 19 mérkőzésen nyolc gólt szerzett, és mellette hat gólpasszt is kiosztott, így érthető, ha a dán csatárlegenda visszavárja a magyar játékost.