Nemzetközi foci

Előrehozott döntők az FA Kupában

A spanyoloknál összejött, a németeknél összejöhet az álomfinálé.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A finishez közelednek a nyugati kupasorozatok. Olaszországban meglepetéscsapatok játsszák a finálét, míg a spanyoloknál már biztosan, a németeknél pedig nagy eséllyel rendeznek álomdöntőt. Angliában viszont belehúztak a nagycsapatok, hiszen ezen a hétvégén két fő esélyes is búcsúzhat a további küzdelmektől.

A Rangadó.hu legújabb összeállításában az európai topbajnokságok kupahelyzetét tekintjük át.

Olaszország – Meglepetéscsapatok fináléja

Nem mondhatjuk, hogy erre a csatára számítottak a semleges szurkolók: az Olasz Kupa döntőjébe a Fiorentina és a Napoli került, ez a két együttes mérkőzhet meg május első hétvégéjén a rangos serlegért. A firenzeiek szerencsések voltak a sorsolásnál, hiszen végig elkerülték a nagyobb ellenfeleket – a Chievo, a Siena és az Udinese volt az áldozatuk. A nápolyiak alighanem jobban megizzadtak a fináléért: sorrendben az Atalanta, a Lazio és az AS Roma jelentették az akadályt, utóbbi együttest ráadásul úgy győzték le, hogy a párharc első találkozóján 3-2-s vereséget szenvedtek.

A Coppa Italia további programja:

Fiorentina – Napoli

Döntő, május 3.

Spanyolország – Álomdöntő!

Ismét El Classicót rendeznek a Spanyol Kupában. A Barcelonának és a Real Madridnak sem okozott gondot a döntőbe kerülés. Utóbbi együttes magabiztos menetelését igazolja, hogy még gólt sem kapott az Atletico Madrid, Espanyol, Osasuna, Xativa négyes ellen játszott nyolc találkozóján. A Barca az elődöntőben kissé talán megizzadt a Real Sociedad ellen (2-0, 1-1), de előtte a Levante (összesítésben 9-2), a Getafe (6-0), és a Cartagena (7-1) sem okozott komoly gondot.

A spanyol Király Kupa további programja:

Barcelona – Real Madrid

Döntő, április 19.

Németország – Álomdöntő?

Négy csapat maradt állva a Német Kupában: a Bayern München ellenfele a másodosztályú Kaiserslautern lesz az elődöntőben, míg a nagy rivális Borussia Dortmund a Wolfsburg ellen mérkőzik. A két nagycsapat nemcsak, hogy elkerülte egymást az elődöntőben, hanem ráadásul hazai pályán is fogadhatják soros ellenfeleiket. Így minden esély megvan arra, hogy Bayern–Dortmund álomdöntőt rendezzenek a kupában.

A Német Kupa további programja:

Bayern München – Kaiserslautern

Borussia Dortmund – Wolfsburg

Elődöntők, április 15.

Anglia – Topmeccsek a legjobb nyolcért

Egyelőre tizenhat klub van még versenyben a kupáért, ám annak az esélye, hogy topcsapatok döntőzzenek idén, jelentősen csökkent. Az FA Kupa nem irányított sorsolásának köszönhetően ugyanis ezen a hétvégén – vagy legkésőbb az újrajátszás alkalmával – a Manchester City–Chelsea és Arsenal–Liverpool párosokból egy-egy nagy név távozni kényszerül. Kicsit talán csalódást keltő lehet ez az angol labdarúgás szerelmeseinek, főleg, ha azt is nézzük, hogy a fenti párosítások mellett a többi között olyan párharcokat rendeznek, mint például a Sheffield Wednesday–Charlton Athletic, Brighton–Hull City vagy a Sheffield United–Nottingham Forest mérkőzések.

Az angol FA Kupa további programja:

Arsenal – Liverpool

Manchester City – Chelsea

Everton – Swansea

Cardiff – Wigan

Sunderland – Southampton

Sheffield United – Nottingham Forest

Brighton – Hull City

Sheffield Wednesday – Charlton Athletic

Nyolcaddöntők, február 15–16.

Olvasói sztorik