Nemzetközi foci

Másfél éve veretlen a Bayern

Utánajártunk a topligák leghosszabb sikersorozatainak.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Barcelona 3-2-es vereséget szenvedett a spanyol élvonal 22. fordulójában. A katalánok hazai pályán kaptak ki a Valenciától, ami egyben azt is jelentette, hogy megszakadt a klub 31 bajnoki óta tartó veretlensége a Nou Campban.

A Rangadó.hu legújabb összeállításában a négy nagy nyugat-európai bajnokság, a spanyol, az olasz, az angol és a német első osztály leghosszabb veretlenségi sorozatainak járt utána.

A Barca közelébe sem érnek

A Barcelona vereségével egy nagy sorozat ért véget, amelyet nem mostanában fognak megismételni a riválisok. A Primera Divisionban jelenleg az Atletico Madrid rendelkezik a leghosszabb szériával: elmúlt 13 bajnokiján rendre pontot szerzett, és ugyanennyi bajnoki óta maradt veretlen saját stadionjában is.

A Juventushoz sem győzni járnak

Az olasz első osztályban immár 14 mérkőzés óta nem talált legyőzőre a listavezető Juventus. A torinóiak ráadásul odahaza szép sorozatot építgetnek, hiszen húsz bajnokin szereztek pontot vagy pontokat megszakítás nélkül. 2012 decemberében kaptak ki utoljára hazai pályán. Ezen találkozók közül az elmúlt 11 bajnokin mind a 33 pontot bezsebelték a torinóiak, ennek is köszönhető, hogy magabiztosan menetelnek a Serie A-ban.

A Chelsea otthona is bevehetetlen

Angliában a Chelsea rendelkezik a leghosszabb veretlenséggel: az együttes az elmúlt kilenc bajnokiján nem kapott ki, míg saját stadionjában ennél jóval hosszabb sorozatot tudhat megáénak: az elmúlt 21 mérkőzésén nem talált legyőzőre.

Másfél éve veretlen a Bayern

A német Bundesligát veretlenül vezető Bayern München áll a legközelebb ahhoz, hogy túlszárnyalja a Barcelona mostani produkcióját. A bajorok az elmúlt 44 bajnokijukon nem kaptak ki, hazai veretlenségük pedig immáron 22 meccs óta tart – utoljára 2012 októberében jöttek le vesztesen a pályáról. Ráadásul mindezt úgy, hogy az elmúlt 18 találkozón nem is veszítettek pontot az Allianz Arénában. Viszont idegenben még kellemetlenebb ellenfél a Bayern: 2012 áprilisában kaptak ki utoljára Robbenék, vagyis 28 meccs óta minden idegenbeli találkozójukról ponttal vagy pontokkal tértek haza.

Olvasói sztorik