Nemzetközi foci

Zaha lehet az új Ronaldo

Solskjaer szerint jobban bánik a labdával, mint bárki.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!
A Cardiff City főnöke úgy véli, a 21 éves Wilfried Zahában ott rejlik a potenciál, hogy olyan jó játékos legyen, mint Cristiano Ronaldo.
Az elefántcsontparti születésű játékos jelenleg a Cardiffnál szerepel kölcsönben, miután az idényben csupán háromszor lépett pályára a MU szerelésében.
Úgy hírlik, nem a teljesítménye miatt lett száműzve Manchesterből, hanem mert nagyon megtetszett neki a United edzőjének a lánya, Lauren Moyes, ezt pedig nem is titkolta. A vezetőedző már kevésbé favorizálta a dolgot, Zahát a fiatalokhoz küldte, majd megadták neki a lehetőséget, hogy távozzon.
Zaha azonnal mély benyomást tett a Cardiff vezetőire, amikor vasárnap a Norwich City ellen debütált a csapatban és hozzásegítette Solskjaert első PL-győzelméhez edzőként. A norvég biztos benne, hogy Zaha igazi sztárrá válhat, ha elkötelezett marad a foci mellett.
„Ő az egyik legjobb, akit valaha láttam a labdával” – mondta a Cardiff vezetője a riportereknek.
„Gyors lábai vannak, olyan bátor, mint Ronaldo és nem fél előre törni. Persze meg kell hoznia egy fontos döntést is. Tisztáznia kell magában, mennyire akar jó lenni és mennyire szereti ezt a játékot. Felnőhet és olyan kiváló játékos lehet, mint CR7, ha akar.”
„Még sosem láttam senkit olyan keményen dolgozni, mint Ronaldót. Edzés előtt, edzés után, kivételesen elkötelezett férfi és tökéletesen bebizonyította, hogy a kemény munka kifizetődik.”
„Nem félek példaként felhozni Ronaldot vagy éppen Sir Alex Fergusont, amikor meg kell tennem, mert ha ki akarod hozni magadból a legjobbat, kellőképpen motiváltnak kell lenned. Ez egy vágy és hozzáállás, ami legbelülről fakad. Ez az, ami a szívedben van és Cristianónak ez mindig is megvolt.”

Olvasói sztorik