Nemzetközi foci

Huszti gólpasszal kezdte az évet

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Rangadó.hu minden héten jelentkezik légiós-körkép rovatával, amelyben a külföldön szereplő honfitársaink teljesítményét összegezzük, illetve a fordulók előtt megnézzük, milyen feladat vár a magyarokra határainkon túl. Cikkünkben a szombati mérkőzésekről olvashatnak.

A német Bundesliga első tavaszi fordulójában a Huszti Szabolcsot is soraiban tudó Hannover a Wolfsburg otthonába látogatott. A magyar támadó és együttese remek napot fogott ki, és jó játékának köszönhetően 3-1-s sikert aratott. Huszti Szabolcs pazar gólpasszal segítette csapatát, mielőtt a 83. percben lecserélték volna. Együttesének ez volt az első idegenbeli győzelme a mostani idényben.

A német harmadosztályban Bajner Bálint együttese, a Borussia Dortmund II 2-1-s vereséget szenvedett az Unterhachingtól. A magyar támadó a 43. percben lépett pályára, a megsérülő dortmundi gólszerzőt, Marvin Ducksch-ot váltotta.

Varga Józseffel a kezdőben lépett pályára a listavezető Leicester otthonában az angol másodosztályú Middlesbrough. A jó formában lévő csapatok közül a 2-0-s sikert arató hazaiak tudták folytatni szériájukat.

A FA Kupában a Bolton volt érdekelt angliai légiósaink csapatai közül: Bogdán Ádám együttese azonban 1-0-s vereséget szenvedett hazai pályán, így búcsúzott a további küzdelmektől. A magyar kapus a kispadon kapott helyet.

Sváb Dániel az 56. perctől volt pályán a német másodosztály rajtjára készülő Energie Cottbusban. A csapat a lengyel Krakovia ellen lépett pályára a beleki edzőtáborban. A magyar játékosnak mindössze egy perc játék jutott, mivel az 57. percben, 5-0-s német vezetésnél felhőszakadás miatt félbeszakították a találkozót.

Dzsudzsák Balázs a második félidőben jutott szóhoz az üzbég Bunyodkor elleni felkészülési mérkőzésen. A Dinamo Moszkva magyar támadója a 86. percben közel állt a gólszerzéshez, de elhibázta a csapata javára megítélt büntetőt. A mérkőzés 0-0-s eredménnyel zárult.

A holland első osztály szombati játéknapján nem jutottak szóhoz a magyarok: Babos Gábor és Bodor Boldizsár is csak a kispadról nézte végig csapatuk, a NAC Breda 2-1-es Zwolle elleni vereségét, míg az eltiltott Németh Krisztiánt nélkülöző Roda JC 1-0-ra nyert az Utrecht ellen.

A két kapus, Kovácsik Ádám és Kovács Zoltán is csak a kispadon kapott helyet csapatában: előbbi együttese, a Carpi a Ternana csapatától szenvedett vereséget az olasz másodosztályban, utóbbi klubja, a ciprusi élvonalban szereplő Arisz pedig az APOEL-től kapott ki 3-1-re. Filkor Attilának is csak másodpercek jutottak a francia második vonalban: csapata, a Chateauroux a Tours otthonában kapott ki 5-2-re.

Olvasói sztorik