Nemzetközi foci

Fegyveres támadás Rosell házánál

A Barca ex-elnöke kitálalt a lemondást követően, arról is mesélt, hogy családja életére törtek!

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!Sandro Rosell csütörtökön jelentette be lemondását a Barcelona elnöki posztjáról, egy interjúban több olyan dolgot is feltárt, ami eddig a média előtt titkos volt. Bevallotta, a döntéshozatalban az is fontos szerepet játszott, hogy a családja már egy hónapja rettegésben élt, miután karácsonykor valaki lövéseket adott le barcelonai otthonuknál.
Az incidens a karácsonyi ünnepek alatt történt, amikor Rosell, a felesége és két lányuk éppen távol voltak, így szerencsére senkinek sem esett bántódása.
A 49 éves üzletember a rendőrséget hívta segítségül, akik megállapították, hogy a házon található sérülések egyértelműen fegyveres lövések nyomai.
Rosell felesége, Marta Pineda, és szülei az említett eset óta próbálták meggyőzni őt, hogy lépjen vissza posztjáról. Eddig az érvek nem hatottak, azonban csütörtökön Rosell beadta a derekát, ezzel együtt lemondását is, majd ennyit még hozzátett: „A családom nagyon boldog lesz a döntésem miatt”.
Az ex-elnök egyébként is a rivaldafényben volt az utóbbi időben, legnagyobb bánatára a Neymar-ügy egyre csak bonyolódik, és elsősorban őt vádolják annak a 40 milliónak az eltűnésével, amiről még mindig nem tudni, kinek a pénztárcájába vándorolt bele (ugyanis a Santos a kért 57 millió euróból 17-et kapott meg…).
„A családom és én már egy ideje csendben szenvedünk, több bántás és támadás ért minket és azóta fontolgatom, hogy lemondok az elnöki székről, nem tehetem ki őket ilyen veszélynek” – mondta a csütörtöki bejelentésekor a sajtósoknak.
Rosell, aki egyébként sosem szerezett a médiában szerepelni, láthatóan nagyon frusztrált volt a rengeteg kérdéstől és vádtól, amelyek Neymar átigazolását érintették, főleg a madridi média „kattant rá” kifejezetten az ügyre.
Ezentúl Rosell a saját üzleteire szeretne koncentrálni, számos érdekeltsége van különböző cégeknél, a focicsapat elnökeként egyébként is csak gondokkal gazdagodott, hiszen a tisztség betöltéséért nem jár fizetés, erre kitüntetett szerepként tekintenek. Továbbá családja épségét és boldogságát tartja szem előtt, amelyet az elmúlt hónapokban cseppet sem nevezhettünk felhőtlennek…

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik