Nemzetközi foci

Neymar távozik Barcelonából?

Bajban lehet a Barcelona, ha a sztár ügyének végére nem kerül pont

Kapcsolódó cikkek

A Neymar nyári átigazolását érintő ügy folytatódik, mivel az ügyész felhívta a figyelmet a szerződésében fellelhető szabálytalanságokra.
Sandro Rosell, a Barcelona elnöke a bíróságon találta magát, miután egy, a Neymar Santosból való eligazolását vizsgáló bűnper feltárta, hogy a brazil csillag szerződése „hamis” lehet.
A gránátvörös-kékek a támadó átigazolásának pénzügyi adatait tartalmazó dosszié átadására kényszerültek, miután Jordi Cases hivatalos panaszt tett még az elmúlt évben. A csatár egyébként annak idején 57,1 millió euróért kelt el.
Rosell abban bízott, hogy az ügyet ejtik, de a nyomozás során mélyebbre nyúltak és a szabálytalanságok felszínre kerültek, így a Nemzeti Legfelsőbb Bíróság főügyvédje további dokumentumokat rendelt be, mivel az ügy folytatódik.
Jose Perals ügyész az összes kapcsolódó irat minél előbbi beadását adta parancsba, mellyel a spanyol oldalnak annak a 40 millió eurónak a hollétéről kellene bizonyítást adnia, amelyről a mai napig nem tudni, hová tűnt (a Santoshoz 17,1 millió euró érkezett meg…).
„A felek által aláírt szerződések bizonyos részei nem egészen arra vonatkoznak, amit meghatároztak bennük” – derült ki az ügyész szavaiból pénteken, majd hozzátette, „az aláírt papírokat lehet, hogy meghamisították, hogy megváltoztassák a fizetési koncepciót.”
A Barca továbbra is állítja, hogy semmi törvényellenest nem követtek el az átigazolás során és mindent megfelelően csináltak, habár a katalán klub vezetői arra már képtelenek voltak választ adni, pontosan ki és mekkora összeget kapott. Eközben a DIS csoport egyik tulajdonosa megerősítette, ők csupán egy minimális százalékot kaptak meg abból az összegből, amely jogosan járt volna nekik Neymar eladását követően.
Nagy gondban lehet a katalán klub, ha az ügyet tovább csűrik-csavarják, márpedig egy 40 millió eurós pénzhiány felett nehéz lesz átsiklani…

Olvasói sztorik