Nemzetközi foci

Lemondott a Barcelona elnöke

Rosell utódja Bartomeu lesz az igazgatói székben. Nem lesznek előrehozott választások.

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!Ahogyan arra számítani lehetett Sandro Rosell, az FC Barcelona elnöke csütörtök este bejelentette lemondását, miután rendkívüli gyűlésen egyeztetett az igazgatói tanács tagjaival.
Rosell 2010-ben vette át a katalán klub irányítását, lemondásához többek között a nyáron igazol Neymar szerződtetése kapcsán kirobbant botrány vezetett. A hivatalos bejelentés szerint 57,1 millió euróért megvásárolt brazil ára a valóságban ennél több lehetett, a különbözetet pedig Rosell tudtával mosták tisztára. Az ügyben Jordi Cases klubtag tett feljelentést még tavaly.
A sportvezető lemondásának másik fő oka a Brazil Labdarúgó-szövetség korábbi elnökéhez, Ricardo Teixeirához köthető vesztegetési ügylet lehet, melyben hivatalosan még nem indult ugyan eljárás ellene, ám a spanyol sajtóban szintén megtépázta hírnevét.
Ha Rosellt bűnösnek találják a vádakban, úgy akár nyolc év börtönt is kaphat az AS értesülései szerint.
Az esti bejelentésen az is kiderült, az igazgatói székben Josep Maria Bartomeu váltja majd Rosellt, aki eddig sportszakmai alelnök volt. A frissen kinevezett klubvezető 2016-ig tölti be a posztot, azaz a korábbi hírekkel ellentétben, nem lesz előrehozott elnöki választás a csapatnál.

Olvasói sztorik