Nemzetközi foci

Ribéry: Ronaldo nem érdemelt győzelmet

A Bayern szélsője nehezen emészti meg, hogy lemaradt az Aranylabdáról.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Franck Ribéry, a Bayern München francia sztárja érezhetően nehezen teszi túl magát a múlt hétfői, zürichi gálán történteken, ahol Cristiano Ronaldo a Real Madrid támadója vehette át a 2013-as év legjobbjának járó Aranylabdát.
A 30 éves szélső szerint finoman szólva is megkérdőjelezhető a döntés.
“Mindent megnyertem a Bayernnel és egyéniben is, amit csak lehetett, a másik oldalon ott van Ronaldo, aki nem nyert semmit” – idézi Ribéryt az AZ. “Nem vagyok elkeseredve amiatt, hogy lemaradtam, de tény, bánt egy kicsit. Megérdemeltem volna, hogy megnyerjem az Aranylabdát!”
“Persze egyértelmű volt, hogy Ronaldo fogja megkapni. A szavazási határidőt kitolták két héttel, hasonló korábban sosem történt. Ez a döntés nem a futballról szólt, hanem a politikáról” – tette hozzá a francia.
Ribéry a FIFA Év Csapatának összeállítását is élesen kritizálta. Az együttesbe csupán három Bayern-játékos, Philipp Lahm, Manuel Neuer és ő maga került be.
“Ez őrület! Müller megérdemelte volna, hogy ott legyen. És Alaba, Schweinsteiger, Robben is! Öt címet nyertünk egy év alatt… történelmet írtunk! És akkor a dortmundi játékosok teljes hiányáról még nem is beszéltünk! Hol van Götze és Lewandowski? Ez lehetetlen…” – bosszankodott Ribéry.

Olvasói sztorik