Nemzetközi foci

A régi rendszerben Ribéry nyert volna

Az újságírók szavazata alapján tarolt a francia szélső.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!
Az eredeti Aranylabda-díjat 1956 és 2009 között a France Football kezdeményezésére szakújságírói voksok alapján osztották ki a világ (korábban Európa) legjobbjának. A díj aztán 2010-ben egybeolvadt a FIFA Év Játékosa díjjal, ezzel pedig a szövetségi kapitányok és a nemzeti válogatottak csapatkapitányai is szavazhattak már arról, ki kapja a rangos elismerést.
Az új módszer 2013-ban Cristiano Ronaldo sikerét hozta, aki ezzel 2008 után ismét átvehette az Aranylabdát.
Ám mi történt volna, ha továbbra is az újságírók választanak?
A válasz egyértelmű: a Bayern Münchennel triplázó, 30 esztendős szélső tarolt a média képviselői közt. Ribéryt 80 újságíró tette az első helyre, szemben Ronaldóval, aki 48; míg Messi “csupán” 31 jelölést kapott.
Az első három között 135-ször kapott szavazatot a francia, a portugál 127-szer, Messi 123-szor.
Annak ellenére, hogy a sajtó képviselőinél egyértelműen Ribéry bizonyult a legjobbnak, a szövetségi kapitányok és a csapatkapitányok voksaival együtt végül mégis csak a harmadik helyre került.
Nem ez az első eset, 2010-ben Wesley Sneijder is tarolt az újságírók között. A holland vb-döntőt játszhatott a válogatottal, míg klubszinten szintén triplázott: BL-t, olasz bajnoki címet és kupát nyert az Interrel.


Pelé életműdíjat kapott, a Puskás-díj Ibrahimovichoz került, a nők legjobbja Nadine Angerer lett. Minden a zürichi gáláról egy helyen!

Olvasói sztorik