Nemzetközi foci

Heynckes: Ribéry is megérdemelte volna

A Bayern Münchennel idén triplázó, az év legjobb edzőjének választott szakember sajnálja volt játékosát.

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!
Franck Ribérynek nem jött össze a bravúr. A 30 éves francia klasszis ugyan mindent megnyert klubcsapatával a 2012/13-as idényben, végül csak a harmadik helyen zárt a 2013-as Aranylabda-szavazáson.
Korábbi edzője, az év legjobb trénerének választott, ma már visszavonult Jupp Heynckes szerint nehéz megítélni, ki szolgált rá jobban a díjra.
“Elég nehéz most Ribéryről beszélnem. Három remek trófeát nyert a Bayern Münchennel, és a csapat kulcsembere volt. Megérdemelte volna a díjat. Megszolgálta, akár Ronaldo vagy Messi” – nyilatkozta a 68 éves szakember.
“Természetesen akadtak más Bayern-játékosok is az elmúlt idényben, akik megérdemelték volna, hogy itt legyenek. Lahm, Schweinsteiger, Müller szintén itt állhattak volna ma este, de ez csupán egy háromemberes lista, így lehetetlen, hogy mindannyiukat összegyűjtsük rá” – tette hozzá Heynckes.
“Ribéry rászolgált az elismerésre, de csak egy nyerhet. Ronaldo remek játékos, nagyszerű teljesítményt nyújtott” – zárta gondolatait a visszavonult mester.


Pelé életműdíjat kapott, a Puskás-díj Ibrahimovichoz került, a nők legjobbja Nadine Angerer lett. Minden a zürichi gáláról egy helyen!

Olvasói sztorik