Nemzetközi foci

Percember lett a sztárból

A dán Odense cserepadjára szorult Vadócz Krisztián nem számít rá, hogy gyökeresen változik a helyzete.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Vadócz Krisztián sorsa továbbra is kétséges a dán Odense csapatánál. Nehezen képzelhető el, hogy újra komolyabb szerepet kapjon az együttesben, ő mindenesetre azt nyilatkozta a tipsbladet.dk oldalon, hogy készen áll a küzdelemre, és a szerződéséből hátralévő fél év kitöltésére.

Fantasztikusan kezdődött a magyar válogatott játékos dániai karrierje, szinte minden meccsen kiemelkedően teljesített, a bajnokság egyik legjobb játékosának tartották. Igen ám, de tavaly már gyengélkedett, most pedig a távozását pedzegetik. Ősszel csak egyszer játszott végig bajnoki meccset, a szerződése nyáron lejár, és a jövője még mindig bizonytalan.

– Még nem tudom, mit hoz a jövő, mert nem tárgyaltam a klubbal. Nincs semmi újdonság, csak az a fontos, hogy jó formában legyen a tavaszi szezonban – mondta Vadócz Krisztián a tipsbladet.dk oldalon. – Az elmúlt néhány hónap nem sikerült valami jól. Azt hiszem, jól kezeltem a helyzetet, mert amikor igazoltak egy riválist a posztomra, segítettem neki. Néhányszor játszhattam, de ezzel nyilván nem vagyok elégedett.

A magyar válogatott játékos hozzátette: nem számít a helyzet gyökeres változására, tehát arra, hogy a tavaszi folytatásban több játéklehetőséget kap.

– Még korai lenne bármit mondani, de attól tartok, hogy ez a helyzet továbbra is fennáll majd. Nem hiszem, hogy esélyem lenne több játékra, mint az elmúlt hónapokban, de majd meglátjuk. A futballban bármi megtörténhet. Néhány percnyi játékra még mindig van lehetőségem, csak meg kell mutatnom, hogy hozzá tudok járulni pozitívan a csapat teljesítményéhez. Nagyon komoly verseny van a középpályán, de ez a futball. Csak azt mondhatom, hogy továbbra is becsülettel edzek, és várom a lehetőséget.

A magyar középpályás nem számol azzal, hogy a klubja már most, a téli átigazolási szezonban eladja, de mivel nyáron lejár a szerződése, hamarosan mindenképp tárgyalóasztalhoz kell ülniük.

– Még nem beszéltem más klubokkal, hiszen bőven van időm. Szeretnék focizni, más dolgokra még nem gondolok. A menedzserem dolgozik az ügyön, és majd meglátjuk, mit hoz a jövő. Sok minden történhet az átigazolási időszakban, de inkább a pályán töltött időt szeretném élvezni. Készen állok a tavaszi szezonra. Ha nem leszek kezdő, akkor meg kell mutatnom az edzőnek, hogy téved – mondta Vadócz.

Olvasói sztorik