Hírek

Vadócz befutott Dániában

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Vadócz Krisztián korábban a francia Auxerre és a spanyol Osasuna csapatában is szerepelt. A válogatott labdarúgó mindenkit meglepett, amikor idén a holland Nijmegentől a magyar focisták által kevéssé ismert Dániába, az Odense együtteséhez szerződött – írja a Blikk.

Döntését igazolja, hogy az idény közben érkezett középpályás hamar alapember lett a skandináv csapatnál. Rendszeres játéklehetőséget kap és tizenkét meccsen szerzett hat találatával a házi góllövőlistát is vezeti. Jó teljesítményére gyorsan felfigyeltek a helyiek, a sportággal foglalkozó indkast.dk című internetes honlap szakírói a dán bajnokság légiós-válogatottjába, a tipsbladet.dk olvasói pedig az ősz All Star-csapatába jelölték Vadóczot.

– Örülök az elismerésnek, de a legfontosabb az, hogy hétről hétre játéklehetőséget kapok. A beilleszkedéssel nem volt gond, a társak hamar befogadtak, pozitívan álltak az érkezésemhez, én pedig szerencsére jó játékkal háláltam meg a bizalmat – árulta el a negyvenszeres magyar válogatott védekező középpályás.

Ennek eredményeképpen már hat alkalommal talált be az ellenfelek kapujába, teljesítményéről pedig ódákat zengenek a dán lapok.

– Az Odense erős csapat, jobbára fölényben játszik, így a támadásokkal is többet törődhetek. Eleve sokszor kerülünk helyzetbe, így nekem is több lehetőségem van – magyarázta Vadócz. – Az elsődleges feladatom azonban az, hogy összegyűjtsem a labdákat és szervezzem a játékot, ha a kapuba találok, az már csak hab a tortán.

Az Odense jelenleg az Európa Liga-indulást jelentő negyedik helyen áll a dán bajnokságban, ám mindössze négy pont a lemaradása a Bajnokok Ligája-selejtezős, második pozícióban álló Nordsjaelland-tól, tehát Vadóczék még nem mondtak le arról, hogy fellépjenek a dobogóra.

Olvasói sztorik