Nemzetközi foci

Watzke már az új Lewandowskit keresi

A BVB általános igazgatója nem esett kétségbe szombat délután.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!
“Nem történt meglepetés, ez egy teljesen normális folyamat vége volt. Az elmúlt hetekben már mind tudtuk, hogy ez fog történni” – kommentálta Hans-Joachim Watzke, a Borussia Dortmund általános igazgatója Robert Lewandowski klubváltását a Bild am Sonntag megkeresésére.
A dortmundi támadó szombat délután ötéves szerződést írt alá a rivális Bayern Müncehnnel.
A sportvezető elárulta a klub egyetlen munkatársa sem aggódik a lengyel csatár nyári klubváltása miatt. Már most komoly erőkkel keresik Lewandowski utódját, és nem hiszi, hogy ne tudnák megfelelően pótolni.
“Michael Zorc sportigazgató éjjel-nappal azon dolgozik, hogy minél hamarabb megtaláljuk az új Lewandowskinkat. Addig is amíg megtalálja, még itt van a régi, nem hinném, hogy visszaesne a teljesítménye azért, mert tudja, jövőre már nem lesz velünk. Elfogadtuk a döntését, nincs köztünk semmi feszültség” – tette hozzá a sportvezető.
A 25 éves lengyel támadó idén 15 bajnokin 11 találatnál jár a Borussia színeiben, amely “csupán” a negyedik helyen áll a Bundesliga tabelláján 12 pont hátrányban a listavezető Bayern Münchennel szemben.
Lewandowski 2010 nyarán a Lech Poznantól igazolt a BVB-hoz, ahol azóta 112 bajnokin 65 gólt lőtt, két bajnoki címet és egy német kupát nyert.

Olvasói sztorik