Nemzetközi foci

A pénztelenség csapdájában

Sebők Zsolt továbbra is a ciprusi másodosztályban véd, de már az öregfiúk-mezőnybe is befér.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Sebők Zsolt december 17-én érkezett haza a családjával Ciprusról, és január 7-én utazik vissza. A meghosszabbított téli szabadság miatt két meccsről lemarad a Győr és a Videoton egykori kapusa, ugyanis a szigetország másodosztályú bajnokságában december 21-én és január 4-én is rendeztek, illetve rendeznek mérkőzést.

Mivel továbbra is nyomasztó pénzügyi problémák sújtják a ciprusi futballt, honfitársunk helyzete sem könnyű. Nyáron, és most, a téli időszakban is volt lehetősége a klubváltásra, végül mégis maradnia kellett az AEP Paphosz-nál, ahol azonban nem kezdték el a tartozások törlesztését.

A kapus karrierje december 28-án, a Fehér Miklós Emlékgálán fontos mérföldkőhöz érkezett, hiszen életkora miatt immár az öregfiúk mezőnyében is pályára léphetett. Sebők Zsolt a Rangadó.hu érdeklődésére elmondta, az anyagi gondok ellenére nyárig a jelenlegi klubjánál marad.

– A Rába ETO egykori kiváló játékosai mellett szinte gyereknek számít!
– Pont beleestem a korosztályba, hiszen idén betöltöttem a harmincnegyedik évemet, ezért már én is játszhattam – mesélte Sebők Zsolt. – Megtisztelő volt az ETO-legendákkal szerepelni, de az elsődleges szempont azt volt, hogy Fehér Miklós emlékét őrizzük ezzel a tornával, tisztelegjünk az emléke előtt. A torna egyébként nagyon jól sikerült, a rendezés hibátlan volt, jól éreztük magunkat.

– Hogyan sikerült az elmúlt féléve Cipruson?
– Egy hónapot töltöttem egy első osztályú csapatnál, de végül nem írtam alá szerződést, mert anyagi problémák adódtak, és nem fizettek. Nem akartam az egész családot elköltöztetni, a gyerekeket új iskolába íratni, ezért visszamentem az előző klubomhoz, a másodosztályú AEP Paphosz-hoz. Azt ígérték, hogy elkezdik törleszteni a felhalmozott tartozásukat, de sajnos nem így történt. Ennek ellenére nyárig náluk maradok. Most is volt egy első osztályú lehetőség, mielőtt hazajöttem, ráadásul ott helyben, tehát költöznünk sem kellett volna. Azt hittem, közös megegyezéssel felbontják a szerződésemet, de nem írták alá. Arra akartak rávenni, hogy mondjak le a tartozásról, de ebbe meg én nem mentem bele.

– Tartalmasan telik a szabadság idehaza?
– A gyereknek nagyon fontos, hogy találkozzanak a nagyszülőkkel, unokatestvérekkel, és persze nekünk is jó, hogy itthon tölthetünk néhány hetet. A szilvesztert családi körben és barátokkal ünnepeljük, és január hetedikén utazunk vissza.

Olvasói sztorik