NB I

Megpecsételődött a sorsuk

Sebők Zsolt ciprusi csapatát anyagi gondok sújtják, ráadásul kilenc pontot levontak tőlük.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Két hetet itthon tölt Sebők Zsolt, a ciprusi AEP Paphosz FC kapusa. Az extravakációról bizonyára könnyen lemondott volna, hiszen egy sérülés áll a hátterében, december közepén eltört a kisujja, és a mai napig nem gyógyult meg rendesen. Ha mindez nem lenne elég, Bardi Gábor, Fekete Róbert és Zováth János egykori klubját pénzügyi válság sújtja, és szinte biztosra vehető, hogy a tavalyi feljutás után idén kiesés következik.

A 33 éves játékos vándormadárnak semmiképp nem nevezhető, hiszen a Győri ETO-nál öt, a Videotonnál pedig hét évet töltött. A Rangadó.hu érdeklődésére elmondta, májusig biztosan marad a szigetországban, és nyáron majd eldönti, merre tovább…

– Mióta tartózkodik újra Magyarországon?
– Csütörtök este jöttem haza, de ez nem tervezett utazás volt, egy egészségügyi probléma miatt került rá sor, azért, hogy az itthoni orvosok is megnézzék a kezemet. A család nem is jött velem. December közepén, edzés közben sérült meg az ujjam, és el is tört. Sínbe került, de akkor sem javult, amikor az lekerült – mesélte a Rangadó.hu érdeklődésére Sebők Zsolt.

– Másfél éve játszik Cipruson, hogyan sikerült ez az időszak?
– A másodosztályba igazoltam, azzal a céllal, hogy felkerüljünk, és ez sikerült is, bár a szezon vége felé már jelentkeztek a pénzügyi problémák. Utána tulajdonosváltás történt a klubnál, teljesen kicserélték a játékoskeretet és a szakmai stábot is. Azonban az anyagi gondok az első osztályban is megmaradtak, ezért levontak tőlünk kilenc pontot, és nagyon úgy néz ki, hogy megyünk is vissza a második ligába…

– Ez a pénzügyi krízis önt is érinti?
– Ez sajnos mindenkit érint. Az első idényt végigvédtem, nem volt semmi gond, a körülmények ideálisak és a családnak is megfelelőek. A mostani szezonban a sérülésem előtt védtem is, meg nem is. Említettem, hogy új edző jött, ezért kevesebb szerep jutott nekem. Az anyagi helyzet miatt nagyon sok játékos távozott már, és úgy gondolom, fog is, ezért megpecsételődött a sorsunk.

– Mit mondtak idehaza az ujjával kapcsolatban?
– Pozitívum, hogy nem kell operálni. Egy kéthetes kezelés vár rám, reméljük, attól majd javul, és utána teljes értékű munkát tudok végezni. Meglátjuk, mennyire segít, hiszen annak függvénye, hogy mikor térhetek vissza Ciprusra.

– A bajnokcsapat kapusaként igazolt külföldre 2011-ben, de mennyire volt tervezett a váltás?
– Nem terveztük, de több választási lehetőségem is volt, és úgy döntöttünk a családdal, hogy ezt választjuk. A gyerekek nemzetközi iskolába járhatnak, angol nyelvet tanulnak. Előtte még nem játszottam külföldön, ezért úgy gondoltuk, kipróbáljuk és belevágunk ebbe a túrába. Most úgy néz ki, hogy májusig mindenképpen maradunk, aztán nyáron dől el, hogy merre tovább.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik