NB I

A szigetlakó visszatér a kontinensre

A rutinos kapus, Sebők Zsolt makacs ujjsérülése már a múlté, azt viszont egyelőre nem tudja, hol véd ősztől.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Január végén, február elején két hetet itthon töltött Sebők Zsolt, a ciprusi AEP Paphosz FC kapusa, mert december közepén eltört a kisujja, és nem gyógyult meg rendesen. A 34 éves játékos a Győri ETO-nál öt, a Videotonnál pedig hét évet töltött, de a szigetországot a súlyos anyagi válság miatt két szezon után kénytelen volt otthagyni. A Rangadó.hu érdeklődésére elmondta, a sérült ujja már meggyógyult, azt viszont egyelőre nem tudja, melyik csapat kapuját védi ősztől.

– Már a múlté a téli sérülése?
– Szerencsére teljesen rendbe jött, nem hátráltat a napi edzésekben. Lejárt a szerződésem, szabadon igazolható vagyok, most azon dolgozunk, hogy merrefelé folytassam a karrieremet. Még semmi nem dőlt el, várakozó stádiumban vagyok. Nem zárkózom el semmi elől, az itthon maradás és a külföld is szóba kerülhet. Majd meglátjuk, milyen lehetőségek jönnek össze, és mérlegelünk. Számomra a család is fontos tényező, az ő véleményüket is figyelembe veszem.

– Miért menekül mindenki Ciprusról?
– Nagyban rányomta a bélyegét a jelenlegi helyzetre a bankrendszer összeomlása is. Jövőre még jobban le fogják venni a pénteket. Talán megmarad három-négy nagycsapat, de nem azon a szinten, mint eddig. Ott is a felére leveszik a költségvetéseket, a kiscsapatoknál pedig még jobban érződni fog mindez. Kérdéses, hogy egyáltalán oda tudnak-e csábítani külföldi játékosokat. Nem biztos, hogy olyan vonzó lesz a szigetország, mit eddig volt, ráadásul, akik ott játszottak, viszik a híreket, és mesélnek a nagyon rossz állapotokról. Nálunk például előfordult nyolchónapos tartozás is.

– Ez az időszak a teljes kikapcsolódásé, vagy mostanság is edzésben van?
– Most is edzünk egy kapusedző barátom segítségével, Győrben. Somogyi Csabával ketten megyünk külön edzésekre kétnaponta. Fontos a karbantartás, a mozgás, ezért megyünk erősíteni is, én pedig kiegészítésként teniszezem és fallabdázom is.

Olvasói sztorik