Nemzetközi foci

Nápolyban vezet Kassai Viktor

Az egyik legnagyobb érdeklődéssel várt Bajnokok Ligája-meccs, a Napoli–Arsenal az övé.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Kassai Viktor vezeti szerda este az olasz Napoli és az angol Arsenal mérkőzését a Bajnokok Ligája F-csoportjában. Az utolsó forduló előtt ez a kvartett ígéri az egyik legizgalmasabb hajrát a továbbjutás szempontjából.

A jelenlegi állás

1. Arsenal 12 pont

2. Borussia Dortmund 9 pont

3. Napoli 9 pont

4. Olympique Marseille 0 pont

– ha a Napoli 1-0-ra megveri az Arsenalt, akkor 12 pontja lesz az olasz együttesnek, de mivel egymás elleni összevetésben 2-1-re az Arsenal vezetne, így a Napoli lenne a kieső.

– ha a Napoli 2-0-ra megveri az Arsenalt, akkor 12 pontja lesz az olasz együttesnek, de mivel egymás elleni összevetésben 2-2-re állnának, így a gólkülönbséget kéne megvizsgálni, és abban az angolok jobbak. Így a Napoli kényszerülne búcsúra.

– ha a Napoli 3-0-ra megveri az Arsenalt, akkor 12 pontja lesz az olasz együttesnek, és egymás elleni összesítésben 3-2-re vezetnének az olaszok, így a gólkülönbségük nem számítana a továbbjutás szempontjából.

– ha a Napoli pontot, vagy pontokat szerez az Arsenal ellen, és a Dortmund kikap a Marseille otthonában, akkor az angol és az olasz csapat jut tovább.

A csoport alakulása akkor kapna történelmi jelentőséget, ha a Dortmund nyerne Marseille-ben, a Napoli meg hazai pályán felülmúlná az Arsenalt. Ebben az esetben három 12 pontos csapat lenne a csoportban, de valamelyiknek búcsúznia kellene.

Amióta az 1992–1993-as idényben elindult a Bajnokok Ligája, még nem volt példa arra, hogy egy csapat 12 ponttal kiessen a csoportküzdelmek után. Valójában tíznél több ponttal mindig tovább lehetett jutni, mert még 11 pontos kiesőre sem volt példa soha.

Olvasói sztorik