Nemzetközi foci

Rejtélyes invázió a lelátókon! Kik ők és mit akarnak?

Világszerte több hétvégi mérkőzésen is feltűntek a rejtélyes fekete ruhás alakok. A Sith-ek bosszúja?

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!Múlt vasárnap a 2014-es labdarúgó-világbajnokság egyik helyszínén, Rio de Janeiróban kezdődtek a különleges események. A város egyik jelképének számító Cukorsüveg-hegyen ugyanis rejtélyes jelkép jelent meg sötétedés után. A logó leginkább egy hatalmas körre hasonlított, a közepén egy focilabdával. A hologram két órán keresztül volt látható, majd utána egy Twitteren használatos „hashtag” jelent meg a hegyen: #winnertakesearth (szabad fordításban: a győztes uralja a világot).
Másnap reggelre az angliai utánpótlásfutball egyik legismertebb helyszínén, Hackney Marshesban a 82 focipálya egyikén felülnézetből a fent említett szimbólum volt látható, a közepén pedig egy 3 méteres gömb állt. A pályakomplexumban még 2000 kisebb labdát szórtak szét – mindegyiken ugyanezzel a jellel. Egy 74 éves úriember, aki kutyáját sétáltatta arra, így nyilatkozott: „Sok éve járok erre, de ilyennel még nem találkoztam. Nagyon bizarr volt.”
https://www.youtube.com/watch?v=K6XKanoEEAsA következő helyszín aztán még illusztrisabb volt: New Yorkban, a Times Square-en jelent meg a titokzatos logó. A reklámtáblák villódzása és kódok megjelenése után a szimbólumot, és a már említett hashtaget láthatták a New York-iak. Egy holland turistát egyenesen egy sci-fire emlékeztették a látottak.
Elérkezett a hétvége, és több európai országban folytatódtak az értelmezhetetlen események. Szombat este a Bayern München-Hertha Berlin mérkőzést tizenegy, tetőtől talpig (a már ismert jelképpel ellátott) fekete ruhába öltözött férfi is megtekintette. Az egyik drukker szerint „nagyon sokáig mozdulatlanul ültek, aztán különös, összehangolt mozdulatokat tettek. Mindenki összezavarodott. Egyesek nevettek, mások megijedtek.”
https://www.youtube.com/watch?v=TF75FUReNOgVasárnap Londonban hasonló fiatalemberek tekintették meg a Chelsea-Manchester City rangadót. Szinte teljesen ugyanúgy viselkedtek, mint Münchenben, ültek, néha pedig összhangban felálltak. „Voltak már fura nézők Chelsea-meccsen, egyszer egy fickó fogat mosott a kispadok mögött. Ehhez foghatót azonban még nem láttam” – mondta egy szurkoló. A mérkőzést egyébként a német legenda, Franz Beckenbauer is megtekintette, és egy fényképen együtt szerepel az egyik fekete ruhás alakkal.
Ezzel szinte teljesen egyszerre Torinóban, a Juventus-Genoa találkozón is jelen volt 11 hasonló alak, akik „#winnertakesearth” felirattal ellátott transzparenseket is a magasba tartottak. Az egyik Juve-drukker elmondása alapján szurkolótársa falfehér arccal figyelmeztette őt a furcsa teremtményekre.
https://www.youtube.com/watch?v=ZbFdAH4HrYIHogy kik ők és mit akarnak, egyelőre rejtély. Alighanem csak egy elég jól sikerült reklámfogásról van szó, hiszen a közösségi oldalakon azonnal megindultak a találgatások, bár arról továbbra sincs információ, pontosan ki is szeretne világuralomra törni.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik