Nemzetközi foci

Miami lesz a Beckham FC!

A Manchester United és a Real Madrid korábbi sztárja új klubot alapít a tengerentúlon.

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!Miamiban alapít új profiligás (MLS) futballklubot David Beckham, az angolok nemrég visszavonult futballsztárja. A 38 éves híresség 2007-től 2012-ig a Los Angeles Galaxyban focizott, amely kétszer lett bajnok a tengerentúlon. Az MLS-el kötött szerződése lehetővé teszi számára, hogy új csapatot alapítson, és a társtulajdonosa legyen – írja az MTI.

Az amerikai média szerint a nyár folyamán Beckham felmérte a terepet, sajtóértesülések szerint Atlantában, San Antonióban és San Diegóban is megfordult hasonló céllal. Az új klubalapítás néhány százmillió dolláros költséggel jár, és Beckham néhány befektető tetszését próbálja elnyerni terve megvalósításához. Köztük van Simon Fuller tévéproducer, az American Idol népszerű tehetségkutató műsor alapítója.
Miamiban korábban már működött MLS-csapat, mégpedig 1998 és 2001 között, most pedig 25 millió dollárért lehetne jogot vásárolni egy új együttes létrehozására.

Az észak-amerikai ligában jelenleg 19 csapat szerepel, míg a New York City FC – amely az angol Manchester City futball- és a New York Yankees baseballcsapatának közös tulajdona – 2015-ben csatlakozik a mezőnyhöz.

Olvasói sztorik