Nemzetközi foci

Hosszabbított a Borussia trénere

Jürgen Klopp és segédjei hosszú távra terveznek.

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Az előző idényben a Bajnokok Ligája döntőjéig jutó Borussia Dortmund szerda déli sajtótájékoztatóján kürtölte világgá az örömhírt, miszerint a vezetőedző, Jürgen Klopp, valamint segítői, Zeljko Buvac és Peter Krawietz 2018. június 30-ig érvényes megállapodást írtak alá a német klubnál.

„Szokatlan, hogy valaki két és fél évvel a szerződése lejárta előtt máris hosszabbít. Ennek jelzésértéke van” – hangsúlyozta Klopp a szakmai stáb és a klub közötti szoros kapcsolatot. – „A Borussia a mi csapatunkká vált. Gondoljunk bele, 2018-ban, az új szerződés lejártakor már 10 éve itt leszünk. Büszke vagyok rá, hogy ezt a nagyszerű csapatot ilyen sok ideig irányíthatjuk.”

Jürgen Klopp 2008 júliusa óta dolgozik Dortmundban, és komoly szerepet játszott a klub gyors fejlődésében. Az egykori középcsapattal két német bajnoki címet nyert, 2012-ben pedig a klub történetében először duplázott a Bundesliga és a német kupa megnyerésével. Az elmúlt szezonban pedig a Bajnokok Ligája döntőjéig kormányozta csapatát.

Az említett 10 éves munkaviszonnyal egyébként szűk körhöz csatlakozna a szakvezető: a Bundesligában eddig csak hat edző töltött el több időt egyetlen klubnál.

Olvasói sztorik