Nemzetközi foci

Punto Pelota: a Bayern 250 milliót ajánlott Messiért?

Pep Guardiola megpróbálta Münchenbe csábítani korábbi kedvencét?

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Amint arról a rangado.hu is beszámolt,spanyol lapértesülések szerint a nyáron az egyik európai élcsapat megpróbálta kivásárolniszerződéséből Lionel Messit, a Barcelona argentin sztárját. Azt azonban akkor még nem lehetett tudni, melyik csapat próbálkozott be a négyszeres aranylabdás támadónál…
A Punto Pelota adása alapján azonban megérkezett a válasz, nem a sokak által “meggyanúsított” Chelsea, hanem a Bayern München tett gigászi ajánlatot a futballistáért.
Messi jelenlegi szerződésében egy 250 millió eurós kivásárlási árat határoztak meg. Pep Guardiolának, a Bayern nyáron kinevezett edzőjének a hírek szerint a bajorok mezszponzora révén, az Adidas támogatásával lett volna pénze arra, hogy kifizesse ezt az összeget. A német sportszergyártó az átigazolási díj felét, azaz 125 millió eurót állt volna.
Az Adidas Messi személyes szponzora, de a Barcelonát a Nike öltözteti, így az esetek többségében a piaci rivális “pipás” szerelésben szerepel a sajtóban és a különböző rendezvényeken, ezért érte volna meg a német cégnek, hogy besegítsen az argentin megszerzésében.
A spanyol források szerint Messi élből elutasította a megkeresést, míg a Barca vezetősége azt fontolgatja, új szerződést adnak a játékosnak, benne tovább emelve annak kivásárlási árát.

Olvasói sztorik