Nemzetközi foci

Kész a vb-sorsolás első kalapja

Az olaszok kimaradtak, és ez várhat Hollandiára is.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!
A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség Végrehajtó Bizottsága bejelentette, hogy a rendező Brazília mellett a jelenlegi világranglista-helyezések alapján Spanyolország, Németország, Argentína, Kolumbia, Belgium és Svájc várhatják az első kalapból a december 6-i sorsolást.
A nyolcadik nemzeti csapat Uruguay lehet, amennyiben sikerrel veszi a Jordánia elleni interkontinentális pótselejtezőt. Ha nem, akkor Hollandia léphet a helyére, amely így jelenleg kimarad az első kalapból, ahogyan a 2012-es Eb-döntő vesztese, Olaszország is.

A beosztás egyértelmű nyertese Svájc, amely a 14. helyről lépett előre a legfrissebb ranglistán. Az angolok is éppen kimaradtak a nyolcból, ők a 10. pozícióban vannak jelenleg.

A többi kalapot a FIFA földrajzi és szakmai szempontok alapján osztja be. Ehhez természetesen meg kell várni az európai pótselejtezőket is, amelyeket október 21-én, 14 órakor sorsolnak Zürichben.Itt kiemelt lesz Portugália, Görögország, Horvátország és Ukrajna, míg a második kalapot Franciaország, Svédország, Izland és Románia alkotják.

Olvasói sztorik