Nemzetközi foci

A FIFA korrupt, Blatter tolvaj

A korábbi 70-szeres brazil válogatott Romario alaposan nekiment az elöljáróknak.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!Romario, az 1994-es világbajnok brazil válogatott tagja, jelenlegi parlamenti képviselő éles kirohanást intézett a Nemzetközi (FIFA) és a Brazil Labdarúgó Szövetség (CBF) vezetői ellen, akiket gyakorlatilag korrupcióval vádolt meg.

A volt világklasszis csatár kiemelte: a jövő évi világbajnokság házigazdájaként már így is túl sok pénzt költöttek el a szervezők, és az emberek szeretnék tudni, ezt mire fordították. Hozzátette: reméli, a jövő októberben esedékes parlamenti választásokig sok-sok tüntetés lesz, akár a vb ideje alatt is. A tiltakozások, az utcai megmozdulások az idei Konföderációs Kupa alatt is zajlottak

A 70-szeres válogatott játékos – aki megfordult többek között a Barcelonában, a PSV Eindhovenben, a Flamengóban és a Vasco da Gamában – Joseph Blatter FIFA-elnököt tolvajnak, Jerome Valcke FIFA-főtitkárt pedig zsarolónak minősítette, de Jose Maria Marin CBF-elnök is éles kritikát kapott tőle.

A dél-amerikai ország 2007-ben nyerte el a jövő évi vb rendezési jogát, a stadionok nagyon lassan készülnek, és a költségvetés már a többszöröse az előzetesen tervezettnek.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik