Nemzetközi foci

Máris keresik Ter Stegen utódját

A német kapus távozása mind biztosabbnak tűnik.

Kapcsolódó cikkek

A spanyol Sport c. lap állítása szerint a Borussia Mönchengladbach már keresi is az új kapusát, aki a 21 esztendős Marc-André ter Stegent válthatja az együttes hálója előtt.

A Borussia két svájci kapust szemelt ki Ter Stegen pótlására. Egyikük a 23 esztendős Roman Bürki, aki jelenleg a Grasshopperben véd, míg a másik célpont Yann Sommer, a Basel hálóőre. Kettejük közül utóbbi a nagyobb név, mivel már négyszer szerepelt a svájci felnőtt válogatottban is, míg Bürki csupán UP-válogatott volt.
A német válogatott hálóőrt hónapok óta az egyik fő esélyesként tartják számon, hogy Victor Valdést váltva a Barcelona kapusa legyen. Vasárnap szintén a Sport jelentette be, tudni vélik, hogy megszületett az egyezség a hálóőr, a Borussia és a Barca között, így Ter Stegen nyolcmillió euró ellenében a katalánokhoz igazol.
A 21 éves hálóőr ugyanakkor a német WAZ-nak kijelentette, szó sincs arról, hogy megegyezett volna a gránátvörös-kékekkel, 2015-ig szerződés köti a mönchengladbachiakhoz. Azt ugyanakkor nem cáfolta, hogy szívesen folytatná karrierjét a katalánoknál.A jelek szerint hamarosan hivatalos választ kapunk az elmúlt fél év egyik legnagyobb átigazolási kérdésére…

Olvasói sztorik