Nemzetközi foci

Wilshere: Anglia az angoloké

Az Arsenal középpályása Januzaj honosítása ellen ágál.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on! A 18 éves Adnan Januzaj, a Manchester United középpályása hétvégén a Sunderland ellen lőtt duplájával berobbant a köztudatba. Az ifjú belga labdarúgót azóta számos top klubbal is kapcsolatba hozták, és az is felvetődött, hogy tehetségét látva idővel honosítsák, és az angol válogatottat erősítse majd.
Jack Wilshere, az Arsenal labdarúgója azonban ellenzi az ötletet. A londoniak válogatott középpályása nem csak azért ágál a honosítás ellen, mert a riválisról van szó.
„Szerintem az angol válogatottban angoloknak kell játszania. Ha valaki öt évig Angliában él, attól még nem lesz angol, így nem kéne szerepelnie sem. Ez nem azt jelenti, hogy ne tudna jól játszani, de játsszon mindenki a saját hazájáért” – idézi Wilshere nyilatkozatát a goal.com. „Ha én most Spanyolországba költöznék, és ott élnék öt évig, akkor se mennék el a spanyol válogatottba. Számomra úgy tiszta, ha az angolok játszanak Angliáért” – érvelt Januzaj honosítása ellen a napokbankisebb botrányba keveredő half.

Olvasói sztorik