Nemzetközi foci

Januzaj, az ördögök megváltója

Moyes menedzser párhuzama alapján a belga lehet az új Rooney.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!Elsőként lépett pályára kezdőként a Manchester Unitedban és rögtön a mérkőzés legjobbja lett a sereghajtó ellen duplázó Adnan Januzaj. A manchesteriek sunderlandi megmentőjéről áradozik az angol sajtó, egyes lapok egészen odáig mentek, követeljék, a 18 éves belga középpályást mihamarabb honosítsák, hogy az angol válogatott ékessége lehessen hamarosan.
Az újságírók mellett természetesen az európai topklubok figyelmét sem kerülte el az ifjú középpályás remeklése. David Moyes azonban nem aggódik amiatt, hogy a játékos a hirtelen jött rivaldafényben úgy döntene, máshol folytatja a karrierjét.”Januzaj remek helyen van a Manchesterben, keresve se találhatna magának jobb klubot jelenleg, hisz én magam is, és az egyesület is sokat ad arra, hogy foglalkozzon a fiatalokkal. Klasszis szintet képvisel már most. Emlékszem arra a pillanatra, amikor Wayne Rooney-nak először lehetőséget adtam kezdőként az Evertonban. Ez a mai helyzet nagyban hasonlít ahhoz” – vont párhuzamot két futballistája között David Moyes, a Sunderland 2-1-es legyőzését követően.
“Vizsgáljuk Januzaj honosításának lehetőségét, régóta a Manchester játékosa, de még sok szempontot meg kell fontolnunk, mielőtt konkrét lépéseket teszünk. Kétségtelenül óriási tehetségről van szó” – nyilatkozta Roy Hodgson, az angol válogatott szövetségi kapitánya a belga U-válogatott játékos kapcsán.

Januzaj 16 évesen igazolt az Anderlechtől a Unitedhoz. Az előző idény végén Sir Alex Ferguson hívta fel az első kerethez, ahol a 44-es mezszámot kapta, majd idén Moyes irányítása mellett a Wigan elleni Community Shield-mérkőzésen be is mutatkozott a csapatban. A Premier League-ben a Crystal Palace ellen debütált szeptemberben; csereként lépett pályára a 67. minutumban.

A 18 éves játékosra már most sokan a botladozó United egyik megváltójaként gondolnak.

Olvasói sztorik