Nemzetközi foci

Kroos: a tiki-taka passzol hozzánk

A német középpályás belülről megélve igazán élvezetesnek találja a Bayern München idei játékát.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!
Sokan féltették a Bayern Münchent, hogy Pep Guardiola érkezésével a német kirakatcsapat is átáll a korábbinál jóval több passzra épülő, sokak által unalmasnak vélt, ám a Barcelonának és a spanyol válogatottnak korábban rengetek sikert hozó, “tiki-takának” is becézett játékstílusra.
A kritikusoknak igaza is lett, meg nem is, legalábbis Toni Kroos, a Bayern 23 esztendős középpályásának szavai alapján.
“A jelenlegi játékstílusunk igazán élvezetes számomra. Téved, aki azt mondja, olyanok leszünk, mint a Barcelona, ez a Bayern, és megvan a magunk játékszisztémája, amihez Guardiola érkezése még hozzá tudott tenni” – kezdte a Bildnek Kroos. “Úgy érzem, passzol hozzám, hogy a középpályán sok rövid passzt alkalmazzunk, majd gyors elmozgásokkal a széleket hozzuk játékba. Élvezem a játékunkat” – mondta a labdarúgó, aki a Leverkusen ellen elért hétvégi 1-1-es döntetlenre is kitért.
“A pályán úgy éreztem, végig uraltuk az eseményeket, ennek ellenére nem tudtuk legyőzni őket. Két pontot otthagytunk Leverkusenben” – tette hozzá Toni Kroos.
A német válogatott középpályás idén már 14 tétmérkőzést játszott a bajorok színeiben, a hétvégén első gólját szerezte a 2013/14-es kiírásban.

Olvasói sztorik