Nemzetközi foci

Steele: “De Gea lusta disznó volt”

A ManUnited volt kapusedzője ekézi korábbi tanítványát.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Eric Steele, a Manchester Unitedtól Sir Alex Fergusonnal együtt elköszönő kapusedző a Guardiannek mesélt a David de Geával végzett közös munkáról. A szakember szerint sokáig kritikán aluli volt a 17,8 millió fontért vásárolt kapus hozzáállása, aki még angolul sem volt hajlandó megtanulni.
“Nekem kellett spanyol órákat vennem, hogy valahogy kommunikálni tudjunk… Hiába magyaráztam neki, hogy az angol nélkülözhetetlen, tanuljon, nem lehetett rávenni. Lusta volt” – magyarázta Steele a lapnak.
“Alig nyomott 71 kilót, mikor hozzánk igazolt, rengeteget kellett vele külön foglalkoznunk. Ő persze utálta a konditermi munkát. Spanyolországban egyszerűen nem szokott hozzá ehhez” – tette hozzá a tréner, aki szerint De Gea táplálkozásával is óriási gondok voltak.
“A vacsora volt számára a főétkezés, ami szintén tarthatatlan volt. No és rengeteg tacót evett. Az első hat hónapja tényleg valami borzalmas volt” – ekézte tovább volt tanítványát Steele.
A kapusedző ugyanakkor pozitívumot is ki tudott emelni a De Geával való közös munkából.
“Amennyire lusta volt, annyira nyugodt is. Elképesztő belső nyugalma van. Nem lehetett megbillenteni semmivel sem. Hogy 76 ezer ember elé ki kell menni és játszani? Rendben! Ezzel a tulajdonsággal nagyon kevesen bírnak” – tette hozzá Steele.

Olvasói sztorik