Nemzetközi foci

Casillas lemaradhat a vb-ről

Diego López a spanyol válogatottból is kiszoríthatja a 32 éves hálóőrt?

Legalábbis ezt a kérdést teszi fel Ben Hayward, a goal.com spanyol labdarúgás szakértője. A zsurnaliszta szerint, amennyiben Casillas nem képes visszaszerezni korábbi biztos helyét a Real Madrid kezdőjében, úgy lemaradhat a jövő évi brazíliai világbajnokságról.
“Diego Lopez remekel a Realnál, számos bravúros védést tudhat magáénak, miközben végig megbízható teljesítményt nyújt” – írja Hayward, aki szinte érthetetlennek titulálja, hogy lehet még mindig csupán egyszeres válogatott a 31 éves kapus.
A cikk szerzője szerint elképzelhetetlen, hogy jelen formájában Victor Valdés és Pepe Reina ne legyen ott a vébén, úgy viszont Lopez csakis Casillas helyére fér be.
“Reina éveken át a másodikszámú választás volt Iker mögött, jelenleg harmadik. A Napolinál legszebb éveit idézi, remek állapotban van” – írja Hayward, aki Valdést is dicsőíti: “2010-ig nem tudta odaverekedni magát, azóta már 17-szeres válogatott. Önmagáért beszél, amit a franciák elleni selejtezőben nyújtott” – teszi hozzá.
Nehéz döntés előtt áll tehát Vicente del Bosque, a spanyolok szövetségi kapitánya, mivel három helyre négy világklasszis pályázója is van, és akkor még nem is beszéltünk az új generációhoz tartozó, a Manchester Unitednél egyre megbízhatóbb teljesítményt nyújtó David de Geáról…

Olvasói sztorik