NB III

Továbbra is bűnügyi zárlat alatt a győri ETO Park

A bűnügyi zárlat akár még évekig is eltarthat, de ez nem befolyásolja a létesítmény használatát.

Kapcsolódó cikkek

A Quaestor-csoport csődje miatt idén március végén az ETO Parkot lefoglalta a nyomozóhatóság. A bűnügyi zárlat lényege, hogy a tulajdonos nem idegenítheti el, nem cserélheti el és nem adhatja bérbe ezt a tulajdonát. Mindez ugyanakkor nem befolyásolja a létesítmény használatát, ami látható is, hiszen a park minden része zavartalanul működik – írja a Kisalföld.

A Győri Törvényszék április 1-jével rendelte el a Győri ETO FC Kft., valamint az ETO Park Kft. elleni csődeljárást. A kilencven napos csődvédelem után megindult a felszámolási eljárás a két céggel szemben. Börcsök Sándor felszámolóbiztos elmondta: még mindig jelentős tartozás áll fenn a munkavállalókkal szemben, az elsődleges cél ennek a kiegyenlítése. Amennyiben nem lesz rá elég fedezet, akkor a kormányhivatal segítsége kell, erre egyébként a törvény ad lehetőséget.

A vagyon felszámolása az ETO Park esetében négy szegmenst foglal magába. Börcsök a bűnügyi zárlatról elmondta, hogy amíg a nyomozás érdekei megkívánják, addig fenntartható, így a plazát, a szállodát, a stadiont és az energiacentrumot egyelőre nem lehet értékesíteni. A vagyont illetően az ETO FC Kft-vel kapcsolatban egyszerű a helyzet, mert a cégnek gyakorlatilag semmije sincs. A profi labdarúgók a feléjük fennálló, öt hónapnál hosszabb tartozás miatt már szabadon rendelkeztek a játékjogukkal, távozhattak, a gazdasági társaságnak a játékjogokból nem keletkezett bevétele.

A plaza, a szálloda és a stadion értékesítése már nehezebb feladat lesz, de a létesítmények működését addig is biztosítani kell, hiszen az épített környezet enélkül az enyészeté lenne. A szálloda és az energetikai központ esetében már sikerült működtetőt találni. Ugyanez a cél a stadion és a plaza esetében is.

A Kisalföld úgy tudja, hogy amíg nem rendeződik a stadion tulajdonjoga – a bűnügyi zárlat akár még évekig is eltarthat –, a létesítményt az ETO Futsal Club bérli. A város segítségével a tényleges fogyasztás mérésére a közeljövőben hő-, víz- és villanymérő órákat szerelnek fel a stadionban.

Olvasói sztorik