NB II

NB II: belső vizsgálatot indít a klub az MLSZ párját ritkító büntetése miatt

Rég nem szabtak már ki 500 ezer forintos bírságot.

A Magyar Labdarúgó Szövetség fegyelmi bizottsága súlyos, 500 ezer forintos pénzbírsággal sújtotta a másodosztályban szereplő Soroksár SC-t a vasárnapi, MTK elleni találkozón történt szurkolói megnyilvánulások miatt – foglalta össze a klub honlapja.

Ezt olvastad már?
Októberben kettős rangadót rendezhetnek az NB I-ben

Mint köztudott, a FIFA, az UEFA, illetve tagszervezeteik, így a Magyar Labdarúgó Szövetség is harcot hirdetett a szurkolói körökben eluralkodott rasszizmus, a hátrányos megkülönböztetés ellen. A zéró tolerancia elve alapján rendszeresen komoly büntetéssel sújtják azon klubokat, melyeknek szurkolói vétenek ez ellen.

– Klubunk teljes mértékben egyetért a rasszizmus, a hátrányos megkülönböztetés üldözésével, az ellenfél játékosainak, szurkolóinak szidalmazása elleni harccal – felelte a klubhonlap érdeklődésére a Soroksár ügyvezető igazgatója, Dragóner Attila. – A ránk kiszabott ötszázezer forint azonban párját ritkítja a magyar labdarúgásban. Egyelőre megvárjuk a szövetség írásos határozatát, addig ismét megtekintjük a vasárnapi találkozó felvételeit, s azt követően döntünk a fellebbezésről. Természetesen ezzel együtt megindítottuk saját belső vizsgálatunkat is.

A Soroksár belső vizsgálatot indít Fotó: nyiregyhazaspartacus.hu
Olvasói sztorik