NB I

Októberben kettős rangadót rendezhetnek az NB I-ben

A 13. fordulóban – nem a fővárosban, hanem vidéken.

A Borsod Online beszámolója szerint könnyen előfordulhat, hogy az OTP Bank Liga 13. fordulójában, október 21-én Debreceni VSC – Szombathelyi Swietelsky-Haladás és Diósgyőri VTK – Budapest Honvéd rangadóknak ad otthont a debreceni Nagyerdei Stadion.

Olvastad már?
Hosszú kényszerpihenő vár a Mezőkövesd játékosára

A portál információi szerint a diósgyőriek a „ pályaválasztói joguk elhelyezéséről három esetben sem tudnak még százszázalékosat”. Az egyik kérdés a Debrecen elleni hazai találkozó (december 9.), amit nem játszhatnak le Debrecenben – erre a mérkőzésre valószínűleg Mezőkövesden kerülhet sor. További két mérkőzés van még erre az évre kiírva – a Honvéd (október 21.) elleni és a Haladás (október 28.) elleni –, amiről azonban a lap értesülései szerint egyelőre nem egyeztetett a DVTK és a Mezőkövesd vezetősége, vagyis aligha Kövesden kerül sor a találkozókra.

Kettős rangadó vár a Diósgyőrre és a Honvédra? Fotó: dvtk.eu

Bonyolódik a helyzet

Október 28-án a Debrecen is otthon játszik a 14. fordulóban, így a Haladás elleni DVTK-meccs időpontjában (15.30) foglalt a stadion. A portál értesülései szerint „az vetődött fel a DVTK részéről, hogy a szombathelyiekkel cseréljék fel a 35. forduló pályaválasztói jogára ezt a mérkőzést, mert ez esetben október 28-án Swietelsky Haladás – DVTK mérkőzést játszhatnának a Vas megyei csapat rendezésében” – a tervek szerint az új stadionban; azonban kérdéses, lesz-e addigra használatbavételi engedélye az új szombathelyi arénának, így még valószínűleg Sopronba kerülne a meccs.

Október 21-én még bonyolultabb a helyzet: szintén foglalt a debreceni stadion a DVSC (Haladás elleni) hazai meccse miatt – a Loki 15.30-kor kezdene az MLSZ adatbázisa szerint, a DVTK–Honvéd pedig 18 órakor indul. Vagyis kettős rangadóra van kilátás a jelenlegi adatok alapján. A Borsod Online cikke megjegyzi, itt a két csapat (DVTK és Honvéd) közti csere azért nem megoldható, mert már nyáron egyszer megváltoztatták az egymás elleni pályaválasztói jogot július 22-én.

Fotó: mlsz.hu

A klubok bevállalnák

Az Észak-Magyarország úgy tudja, hogy a két rendező klub, a debreceni és a diósgyőri is partner lenne abban, hogy egymás után játsszanak a Nagyerdőben (meg nem erősített hírek szerint mindkét fél lehetővé tenné, hogy a másik meccsére váltott jeggyel az övét is meg lehessen tekinteni). Kérdés, hogy mit szólnak ehhez a mérkőzések biztosításáért felelős szakemberek. Ha nem merik bevállalni a kettős rangadót, akkor az lehet a megoldás, hogy a Debrecen–Haladás meccs időpontját egy nappal korábbra teszi az MLSZ versenybizottsága.

Olvasói sztorik