NB II

Magasföldiék sem számítottak ilyen drasztikus lépésre

A Dunaújvárosnál már lehetett tudni, hogy bármi megtörténhet, de még a játékosokat is meglepte a vezetőség döntése.

Kapcsolódó cikkek

Drasztikus lépésre szánta el magát az NB II-es Dunaújváros. A tavaly még első osztályú gárdáról egy ideje már tudva levő volt, hogy súlyos pénzügyi nehézségekkel küzdenek, az ősszel ráadásul viszonylag erősnek mondható keretükkel csak a 8. helyre értek oda. Bár a feljutás kiharcolása egy jó tavasszal nem lenne elérhetetlen, ezek az álmok minden valószínűség szerint szertefoszlottak, hiszen a klub bejelentette: minden profi játékosuk szerződését felbontották, a hátralévő fordulókban pedig ifjúsági játékosokkal állnak ki. Magasföldi József 2015 nyarán igazolt a Fejér megyei gárdához, az elmúlt fél évben 13 bajnokin 4 gólt szerzett, ám a klub pénzügyi gondjai miatt most ő is távozni kényszerült.

– Milyen előjelei voltak az eseményeknek?

– Igazából mi is annyit tudtunk erről, mint a közvélemény. Optimisták voltunk, a legvégsőkig bíztunk abban, hogy megoldás fog születni. Minden bent volt a kalapban, ezt nem is titkolták a vezetők. Sajnos csak így sikerülhet átvészelni ezt. Én személy szerint – és talán még a csapattársaim nevében is mondhatom ezt – nehezen hittem, hogy erre sor kerül majd.

– Ismeri azokat a fiatalokat, akik így szerephez juthatnak? összejöhet a bennmaradás a segítségükkel?
– Lorentz Márton az egyetlen, aki a keretben maradt az eddigi labdarúgók közül – ő abszolút meghatározó játékos volt az őszi szezonban -, vele pedig sokat kommunikálok a helyzetről. Sajnos jómagam nem ismerem a keretet, ezért nem is tudom megmondani, mire lehetnek képesek. Én mindenesetre nagyon drukkolok nekik, ez akár életük sansza is lehet, ha jól sáfárkodnak vele!

– A tavaszra az NB III-ban szereplő, ott jelenleg negyedik Mosonmagyaróvárra igazolt. Mint teljes állású, profi játékos alkalmazzák majd?

– Igen. Először hezitáltam, elfogadjam-e az ajánlatukat, hiszen több helyről is kerestek, elsősorban az NB II-ből, illetve volt egy külföldi lehetőség is. Nagyon szimpatikus volt, amit a mosonmagyaróváriak felvázoltak, ezért is tettem le a voksom mellettük. A tulajdonos és a vezetőedző személyében is rendkívül korrekt úriembereket ismertem meg. Szeretnének a másodosztályban szerepelni. Nyugodt, megbízható, körülmények vannak, mindenkinek csak a futballra kell koncentrálnia. Ha eleget dolgozunk, elérhetjük céljainkat.

– Igazolt más ismertebb játékost is a csapat?

– A Ferencváros kötelékébe tartozó kapus, Tarczy Pál is ide jött, Bohner Roland pedig Gyirmótról igazolt hozzánk. Már eddig is több jó futballista szerepelt a keretben, így például Laki Balázs, Schmatovich Gábor, Baranyai Norbert vagy Mundi Roland. Feltörekvő, fiatal csapatunk van, remélem, sikerül is megragadnunk a feljutás lehetőségét – ezért is igazoltam ide.

– A Mosonmagyaróvár előtt két második számú csapat, a Videoton és a Ferencváros, valamint a Dorog áll, de előbbi kettő nem juthat fel. Önök mögött viszont egy pont távolságra van az az ETO, amely nyilvánvalóan szeretne minél hamarabb visszajutni a másodosztályba. Melyik csapat az erősebb?

– Jó kérdés. Én is inkább csak ismerkedem még a harmadosztály erőviszonyaival, hiszen egyelőre csak tíz év első osztályú és három és fél év másodosztályú tapasztalat áll mögöttem. Annyit tudok, hogy mindenki erősít, egyre nívósabb a magyar bajnokság felső három ligája. Ha csak a mostani igazolásokat említem, Kenesei Krisztián a III. Kerülethez igazolt, Demjén Gábor pedig Tatabányára, és folytathatnám a sort. Nem szeretnék abba belemenni, hogy ki az esélyesebb, de sosem szabad elfelejteni, hogy a Győri ETO az Győri ETO.

– Mi történik, ha nem sikerül kiharcolni a másodosztályt? Marad Mosonmagyaróváron?

– Egyelőre csak ebben a félévben gondolkodunk. Csakis a feljutás érdekel, de tudjuk, hogy ezt alázatos és kemény munkával lehet elérni.

Olvasói sztorik