NB II

Kopunovics lett a Siófok edzője

A Ferencváros egykori BL-csapatának legendás játékosát választotta az NB II-es klub új tulajdonosa.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

Hivatalos közlemény jelent meg a BFC Siófok honlapján. Mint ismert, a csapat tavasszal kiesett az NB II-ből, de a Lombard Pápa megszűnése miatti üresen maradt egy hely, amelyet a balatoniakkal töltött fel az MLSZ, úgyhogy mégis a másodosztályban maradhattak.

György Tamás lett a BFC Siófok Kft. többségi tulajdonosa. Ezzel ma lezárult a sportvállalkozás üzletrészének értékesítéséről szóló hosszú tárgyalássorozat. Nemes Ferenc továbbra is kisebbségi tulajdonosként vállal szerepet a cégben. Gruber György, a Siófoki Bányász SE elnöke bízik a pozitív változásban, amely jó hatással lehet az utánpótlás-nevelésre is.

„Örülünk a tulajdonos érkezésének. Bízunk benne, hogy György Tamás jó kapcsolatot fog ápolni az egyesület vezetőségével, és közösen dolgozunk majd a sikeres szereplés érdekében” – mondta Gruber György.

Nemes Ferenc kisebbségi tulajdonos hozzátette:

„Megnyugtató, hogy a tavaszi kritikus helyzet után jóra fordult a csapat sorsa, és egyúttal megmenekült a siófoki labdarúgás.”

Az üzletrész-átruházással együtt átalakult a klub gazdasági és szakmai vezetése is. A cég kettős ügyvezetéssel működik tovább, Bíró Gábor mellett Herczeg Csaba viszi a napi ügyeket. Kovács Zoltán személyében sportigazgatót is kinevezett az új tulajdonos. A szakmai stáb tagjai: Goran Kopunovics vezetőedző, Szlezák Zoltán pályaedző és Szűcs László kapusedző.

A 48 éves Kopunovics tagja volt a Ferencváros legendás Bajnokok Ligája-csapatának a kilencvenes évek közepén, majd Újpesten is futballozott. Edzőként eddig a Felsőpakony, a ruandai Police Kibungo, a vietnami DTLA és a tanzániai Simba csapatai irányította.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik