NB II

Teljesen megújul a szolnoki stadion

Új klubépület és lelátó épül a Tiszaligeti Stadionban – több mint kétmilliárd forintba kerül.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

A Szolnokon jelképpé vált Tiszavirág gyalogos- és kerékpáros híd formáját idézi a Tiszaligeti Stadion új lelátójának acélszerkezete. A fejlesztéssorozat részeként új klubépületet is felhúznak a létesítményben.

Szalay Ferenc polgármester az MTI-nek pénteken elmondta: az új klubépület, valamint a keleti és az északi – vendég – lelátó építése is jó ütemben halad. A tervek szerint ezeket hamarosan birtokba vehetik a szurkolók és a jelenleg az NB II-ben szereplő szolnoki futballcsapat. A városvezető tájékoztatása szerint az új épület oldalán 1250, a vendégszektorban pedig 750 széket helyeznek el. A klubház földszintjén öltözőket, szertárt és egyéb helyiségeket alakítanak ki, az emeleten pedig irodák mellett konferenciaterem és egy 180 négyzetméteres terasz kap helyet. A tribünöket állami támogatásból húzzák fel, a főépületet pedig a társaságiadó-kedvezményből építi a klub.

A régi, 1974-ben épült klubházat – ahol a létesítmény nyitómeccsén a magyar és a svájci válogatott tagjai is felkészültek a mérkőzésre – már teljesen kipakolták és hamarosan lebontják. Amint a két lelátó elkészül, nekikezdenek a főlelátó bontásának is, ide szintén új tribünt húznak fel. Mindkét oldal fedett lesz, ezek acélszerkezete pedig hasonlítani fog a szolnoki belváros ékességeként néhány éve átadott Tiszavirág hídéhoz.

Szalay Ferenc jelezte: a teljes beruházás végeztével 3700-an szurkolhatnak majd európai színvonalú, kulturált körülmények között a stadionban. Az építkezés során, a helyszínen ezer köbméternyi betont öntenek, az előgyártott betonelemek súlya eléri az ezer, az acélszerkezeteké a hatvan tonnát. A több mint száz méter hosszú, nyolcvan centiméter átmérőjű, kérészszárnyat idéző acélcsövek több elemben érkeznek a Tiszaligetbe – tette hozzá.

A stadion felújítását még 2014 januárjában jelölte meg a kormány nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű beruházásként. Az öltözők, a lelátók, a fűtött talajú pálya, a beléptetőrendszer, az új klubház több mint kétmilliárd forintba kerül. Ebből a klub hatszázmilliót teremtett elő, a többit a TAO-rendszerből – a társasági adóból befolyó forrásból – biztosítják, míg az állam 400 millió forinttal támogatta a beruházást.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!