NB II

Nem elégszik meg a feljutással a Vasas

Remili Mohamed részsikerként gondol a szombati győzelemre; a csapat célja az NB II-es bajnoki cím.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Kiütéses, 6-0-s sikerrel folytatta szereplését a másodosztály éllovasa, a Vasas. Az angyalföldiek a Csákvár elleni győzelmet követően nem csak a hat gólnak és a három pontnak örülhettek, hanem annak is, hogy immár matematikailag is biztosították helyüket az élvonalban. Előnyük öt pont a második Gyirmót előtt, és héttel előzik meg a harmadik Békéscsabát. A bajnokságból két forduló van hátra, így már biztos, hogy a feljutást érő első két hely valamelyikén zárják az idényt.

Remili Mohamed, a góllövőlistát 19 találatával vezető Vasas-gólfelelős a Rangadó.hu érdeklődésére elmondta: egy pillanatig sem volt nyugtuk a szoros élbolyban, így nem is foglalkoztatta őket, hogy mikor biztosíthatják élvonalbeli tagságukat.

– Gólparádét rendeztek a legutóbbi bajnokin…
– Ezen a meccsen megkoronáztuk a teljesítményünket. Mindenki tele van önbizalommal, a mostani állapotunkban mindenki átlag felettit tud nyújtani a meccseken. Az, hogy ez most gólokban is megmutatkozott, nem mondom, hogy érett, de bennünk volt. Külön öröm, hogy a meccs után megtudtuk, ezzel a három ponttal meglett a feljutás is. Sokat dolgoztunk érte, megérdemeltük – szögezte le Remili Mohamed.

– Mikor érezték először, hogy meglehet az élvonalbeli tagság?
– Sokáig nem érezhettük ezt, ugyanis nem tudtunk olyan előnyt kiharcolni magunknak, ami megnyugtató lenne. Az egész szezonra jellemző, hogy nagyon szoros volt az élmezőny, nem is tudom, mikor volt olyan utoljára a másodosztályban, hogy négy-öt csapat is a feljutásért harcol. Jó ellenfelek voltak a mezőny elején, nem is számítottunk arra, hogy négy-öt fordulóval a vége előtt már biztosíthatjuk az élvonalbeli tagságunkat. Minden meccsnek úgy mentünk neki eddig is, mintha az lenne az utolsó, mindenképpen a három pontban gondolkoztunk. A mostani mérkőzés előtt már olvastuk persze mi is, hogy mikor lehetünk bajnokok, mikor válik biztossá a feljutás, ez már ott volt a fejekben, de amikor kimegyünk a pályára, akkor ezzel nem foglalkozunk.

– Veszélyben érezték valamikor az első helyet vagy a feljutást?
– Szinte végig az első-második helyen álltunk, érzi persze az ember ezt, amikor eredménykényszer alatt játszik. Volt, hogy pénteken játszott a Gyirmót, és meg is előzött minket, így szombaton nyerni kellett ahhoz, hogy visszaelőzzük. Nem nagyon voltunk olyan pozícióban, amire azt lehetett volna mondani, hogy már nem veszíthetjük el.

– Békéscsabán kikaptak, azóta viszont pontot sem veszítettek. A rangadón elszenvedett vereség volt a tavaszi fordulópont?
– Előtte otthon a Kaposvárral nulla-nullát játszottunk, majd Békéscsabán kikaptunk. Úgy érzem, ott mindenki átérezte, miről is van szó, miért csináljuk ezt az egészet, mi a célunk, és hogy ezek érdekében mit kell tenni, illetve mit nem. Onnantól már úgy voltunk vele, hogy többet nem lehet hibázni. Profin oldottuk meg, az eredményeken is látszik ez. Hét meccset húztunk be zsinórban, és ez elég lett a feljutáshoz. A bajnoki címhez viszont még nem. Az, hogy feljutottunk, csak részsiker, mi bajnoki címben gondolkozunk, nyilván ha már itt vagyunk, meg akarjuk nyerni a másodosztályt.

– Tizennégy gólt lőtt ősszel, ötöt tavasszal. Ennyivel jobban figyelnek az ellenfelek önre?
– Már ősszel is éreztem, hogy a tavaly tavaszihoz képest más figyelmet kap az együttes és én is. Nyilván így nehezebb játszania a csapatnak és a játékosnak is, ha az ellenfelek ezerkétszáz százalékot játszanak ellened. Ez hatványozottan igaz lett a tavaszi szezonra. Persze nekem is van ebben hibám, nem nyújtottam olyan teljesítményt, amivel több gólt szerezhettem volna, de nem bánkódom. A tavaszi és az őszi szezonban is az volt a fontos számomra, hogy a csapat kerüljön előtérbe, ne az egyéni célok.

– Kiadós ünneplés volt a szombati meccs után, vagy a nagy buli későbbre marad?
– Akkora buli nem volt, de persze, összeült a csapat. Ezért dolgoztunk minden nap, hogy ezt a minimális célt elérjük, de ez nem olyan ünneplés volt, amilyenre remélhetőleg jövő vasárnap, az utolsó hazai meccs után kerül sor…

Szeretne a Vasasban maradni

„Megerősítem: más klubokkal nem tárgyaltam a jövőmről, nagyon szeretnék a Vasasban maradni, mert érzelmileg is fontos szerepet tölt be az életemben” – jelentette ki Remili Mohamed a klub hivatalos honlapján. A csapatkapitány mindezt egy szerencsétlen megfogalmazású sajtócikkre reagálva mondta el, ami félreérthető módon egyebek mellett azt is tartalmazta, hogy nem tárgyaltak vele a Vasasnál a hosszabbításról.

A tény ezzel szemben az, hogy már hónapokkal ezelőtt megkapta a szerződéshosszabbítási ajánlatot. Vancsa Miklós ügyvezetővel és a menedzserével az elmúlt fél év során már legalább fél tucatszor tárgyaltak az idén nyáron lejáró megállapodása meghosszabbításáról. Az álláspontok között nincs áthidalhatatlan távolság, ezért a közeljövőben várhatóan mindkét fél számára elfogadható és megnyugtató megegyezés születik.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik